Pronto Wonen Ledercollectie

Mocht je een bank, fauteuil of stoel in een ledersoort (die niet op de website staat) willen bestellen dan verzoeken wij je om langs de dichtstbijzijnde winkel te gaan.

 Klik hier om een overzicht van de beschikbare kleuren te bekijken

Leder H

Dit prachtige rundleer is speciaal voor gebruik op zitmeubelen ontwikkeld. De oorsprong van H leer is Zuid Amerika. Op de grote pampa’s krijgen de runderen een bijzonder robuuste huid. Onze vakkundige looiers verwerken deze huiden tot duurzaam meubelleer. H leer heeft een dikte van 0,9-1,1 mm. H leer wordt, na het looien met chroomzouten, in het vat geverfd met aniline kleurstoffen. Vervolgens brengen we een dekkende laag aan van kleurpigmenten. De pigmenten zorgen voor een mooie egale kleur. In het leer wordt een gelijkmatige nerf gewalst, waarna een sterke slijtlaag wordt aangebracht. In het walkvat wordt het leer extra soepel gemaakt.


Klik hier om de kleuren te bekijken

Leder: Toledo

Dit prachtige rundleer is speciaal voor gebruik op zitmeubelen ontwikkeld. De oorsprong van Toledo leer is Zuid Amerika. Op de grote pampa’s krijgen de runderen een bijzonder robuuste huid. Onze vakkundige looiers verwerken deze huiden tot duurzaam meubelleer. Uitsluitend huiden met voldoende dikte zijn geschikt voor Toledo leer. We selecteren de mooiste met een dikte van 1,3-1,5 mm


Klik hier om de kleuren te bekijken