Brrrr… het is weer wintertijd, de dagen worden korter en buiten wordt het kouder. We zullen zeker nu meer tijd doorbrengen in ons huis. Het is weer de periode om de kaarsjes aan te steken en heerlijk op de bank onder een plaid met warme kop choco naar die ene toffe film te kijken.

Kies voor kleur

Deze tijd van het jaar vind ik altijd heel gezellig, sfeervol en toch ook heel kleurrijk. Zeker door de prachtige herfstkleuren zoals okergeel, rood, bruin en oranje. Tinten die we in dit najaarsseizoen ook terugzien in het interieur en waarmee je vooral een heerlijke en comfortabele sfeer kunt neerzetten. Denk bijvoorbeeld aan een plaid in 1 van de genoemde kleuren. Heerlijk om onder te kruipen als je ’s avonds languit op de bank ligt te relaxen. Helemaal comfortabel wordt het als je een warm gekleurd kleed of karpet aan je zithoek toe voegt, scheelt koude voetjes -;). Maak het compleet met leuke sierkussentjes van een velvet stof, heerlijk om op te liggen en vooral leuk om naar te kijken.



Natuurlijke materialen

Zoals jullie weten vind ik het fijn om de natuur in huis te halen met natuurlijke materialen. Denk aan houten items en planten. Houten materialen zijn prachtig, ze geven een warme uitstraling. Een dressoir van hout of een leuk houten bijzettafel geeft een natuurlijk gevoel in je huis. Hout kan op allerlei manieren terugkomen in het interieur, denk bijvoorbeeld aan houten verlichting. Er vallen steeds meer bladeren van de bomen en met een heerlijke wandeling, vind je de mooiste takken die je kan gebruiken om huis leuk te stylen!

Warmte en een knus gevoel

Als je op de bank zit, zit je vast heerlijk met een warm glas thee in je hand, onder een plaid! Maar hoe fijn is het als je van de bank af stapt, dat er dan een mooi vloerkleed ligt die ook zorgt voor dat stukje warmte en de leuke sfeer! Want stof zorgt nou eenmaal letterlijk voor aankleding. Heb je een tegelvloer of een houten vloer? Vloerkleden op de grond halen het koude uit je huis. Het is fijn voor aan je voeten, maar zorgt er ook voor dat je huis knusser oogt. Vooral langharige kleden zijn knus. Wil je het iets praktischer; kies dan voor een kortharig tapijt. Je kunt ook meerdere kleden combineren voor een speels effect!



Een groene, gezellige sfeer in huis

En zoals ik hiervoor al noemde; planten zorgen ook voor gezelligheid en sfeer. Een grote plant in de hoek, of een klein plantje op tafel is zo sfeervol! Planten zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten.

Planten met veel bladeren geven een gezellige sfeer. Cactussen zijn natuurlijk ook leuk, maar deze kunnen wat kil overkomen. Je kunt ook elk seizoen andere planten neerzetten. Een palm is erg leuk in de zomer, terwijl een Monstera het nu heel gezellig maakt. Planten en bloemen zorgen voor een groene, gezellige sfeer in huis.

Creëer sfeer in jouw huis

Heb ik jouw kunnen inspireren met mijn blog? Er zijn zoveel manieren om je huis gezellig en sfeervol in te richten! Het belangrijkste is natuurlijk; ga uit van je eigen stijl en smaak. Wanneer jij kiest voor wat je mooi vindt, zal je huis vanzelf jouw eigen, unieke sfeer gaan uitstralen. En dan voel je je thuis, succes!

Nog meer inspiratie opdoen?


  • Onze voorjaarsthema 2021
    In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van nieuwe Pronto voorjaarstrends voor je interieur. We kennen allemaal denk ik wel dat we voelen dat het voorjaar wordt en dat de drang om te veranderen begint te komen. Lees je mee?
  • Musthave accessoires in de keuken!
    De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden?
  • Maak van je keuken een leefkeuken!
    Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken?
  • Stijlvol, helemaal tot rust komen! 
    Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?