Ja inderdaad, ik zeg het hard op: kunstplanten!

Wie had gedacht dat dat een trend zou worden? Wat we lang als fout en lelijk bestempelden en alleen bij oudere mensen verwachtten, is nu echt als trend aan het terugkomen. Weliswaar hebben de kunstplanten van nu een hele verandering ondergaan, anders zou ik er ook niet zo enthousiast over zijn!

Echt of nep?

Tegenwoordig nauwelijks meer van het echt te onderscheiden, vind je ze in alle soorten en maten. Voor binnen maar ook voor buitenshuis geschikt. Van mini vetplantjes en grote bloeiende kunstplanten tot prachtige drie meter hoge bomen! Variërend van goedkope versies tot planten waarbij je echt even moet voelen en moet ruiken om er zeker van te zijn dat ze niet echt zijn!

Kies voor kwaliteit

Hoewel je zeker nog foute plastic nepplanten kunt kopen is, als je er iets meer geld aan besteedt, nep bijna niet meer te onderscheiden van echt.
De textuur en kleur zijn tegenwoordig verbazingwekkend realistisch! Een groot voordeel is dat sommige echte planten er soms al bijna nep uitzien. Neem bijvoorbeeld vetplanten. Vetplanten zijn fantastisch goed na te bootsen, omdat ze al een beetje een plastic-look van zichzelf hebben.



Geen omkijken naar

Je hoeft je dus echt niet meer te schamen als je dit soort planten in huis zet. Integendeel zelfs! Het grote voordeel van kunstplanten is natuurlijk dat je geen kosten meer hebt aan het zoveelste nieuwe plantje omdat je of te veel of te weinig water hebt gegeven of dat je het op een te donker, te licht, te vochtig of een te droog plekje hebt gezet.

(Oeps…) Geen frustraties meer! Bovendien bespaar je jezelf de tijd doordat je geen wekelijkse watergeefrondjes meer hoeft te lopen.

Kunstplanten voor elke ruimte

Planten kunnen je interieur echt op een positieve manier veranderen. Het voegt direct een fijne en gezellige sfeer toe in huis. Vrolijk de kelder of zolder op met bloeiende kunstplanten voor binnen, vul de donkere hoekjes in je slaapkamer met tropische planten en zet je vakantiehuisje vol planten die je alleen af en toe hoeft af te stoffen. Wat je ook zou kunnen doen is om echte planten met nepplanten af te wisselen. Pas er dan ook voor op dat je niet per ongeluk je kunstplanten water geeft – je zal niet de eerste zijn!



Creatie met kunstplanten

Kortom, ga eenmalig creatief aan de slag en vorm een groene muur met kunstvarens, versier je bed met kunst hangplanten, zet wat kunstige vetplanten op een plankje in de wc of ga gewoon meteen voor een hele jungle. Je kan een paar planten bij elkaar stylen en zet ze in een toffe mand of pot en ze passen helemaal bij je interieur. Ik weet zeker dat je blij van al dat groen wordt!

Geen groene vingers, neem kunstplanten

Planten zijn natuurlijk helemaal van nu! Ben jij ook om, of vindt je het echt een no-go? Ik ben benieuwd!

Nog meer inspiratie opdoen?


  • De basics voor jarenlang plezierig wonen!
    Basics zijn allesbehalve saai en zorgen voor een ideale basis in je interieur. Weten hoe je dit realiseert? Lees snel verder.
  • Het inrichten van je vitrinekast
    In deze blog ontdek je verschillende tips die je nodig hebt om je vitrinekast stijlvol in te richten.
  • Groene meubelen in jouw interieur?
    Groen, de kleur die we de laatste jaren steeds meer terug in het interieur zien en dit is niet voor niets. Met de kleur groen haal je de natuur in huis, groen zorgt voor harmonie én voor optimisme. In menig interieur is er al een muur geschilderd in de kleur groen.
  • Geef je huis je een eigen signature!
    Yes! Eindelijk, je eigen huis. Vanaf het moment dat je de sleutel hebt gekregen, wil je graag je woning inrichten met je eigen signature. Een eigen stijl, een persoonlijke touch, warmte, gezelligheid en vooral sfeer.