Groen, de kleur die we de laatste jaren steeds meer terug in het interieur zien en dit is niet voor niets. Met de kleur groen haal je de natuur in huis, groen zorgt voor harmonie én voor optimisme. In menig interieur is er al een muur geschilderd in de kleur groen. Je ziet muren van mosgroen tot mintgroen. Groen is eigenlijk altijd een goed idee. Ook planten, die bijna altijd groen zijn, zien we steeds vaker in huis.

Groene meubelen zijn wat meer gedurfd. Zou jij het durven? In deze blog nemen we je mee in de wereld van groene meubelen.

Een groene bank

Groene banken zijn de trend. Je ziet de kleur terug in verschillende materialen van stof tot leder of een hippe velvet stof Het donkergroen in combinatie met het velvet zorgt voor een prachtige uitstraling en geeft jouw woonkamer meteen warmte en sfeer.

Vind jij een groene bank te gek en wil je deze hoe dan ook in jouw interieur? Dan komt wellicht de volgende vraag bij je op: ‘hoe stijl je nu zo’n groene bank?’ Dat is helemaal aan jou. Wil je de natuur nog meer benadrukken? Combineer deze bank dan met houten meubelen zoals een bijzettafel, salontafel of boekenkast. Mag de bank dé eyecatcher worden? Kies er dan voor rustige, neutrale kleuren en materialen, zo komt jouw groene bank helemaal tot zijn recht.



De groene fauteuil

Is een groene bank wat te gedurfd voor je omdat dit wel een heel groot element is in de woonkamer, maar vind je het idee van een groen meubel wel fantastisch? Denk dan eens aan groene fauteuil. Een fauteuil is functioneel en praktisch, maar deze mag zeker ook écht heel mooi zijn. De keuze in 'gekleurde' fauteuils is dan ook enorm. Een industriële fauteuil met een stalen poot, een hotel chic design met een goudkleurig pootje, een rond ontwerp of een landelijke fauteuil met een robuuste houten poot. Door deze verschillende designs past een groene fauteuil in vrijwel elke woonstijl.



Een groen bed

Waar een groene bank en een fauteuil vaak in de woonkamer staan, kunnen we ook eens denken aan de slaapkamer. Ook hier kun je de kleur groen perfect toepassen. Groen geeft een kalmerend effect en werkt dus ideaal voor de slaapkamer. Je kunt ervoor kiezen om een muur groen te maken of het bed op te maken met een groen dekbedovertrek, maar heb je wel eens aan een groen bed gedacht? Met bijvoorbeeld een velvet donkergroen hoofdbord heb je eens iets anders dan anders en maak je direct een statement in de slaapkamer. Zet nog een grote, mooie plant in de slaapkamer en het is helemaal af!



Groene woonaccessoires

Is de kleur groen dé kleur voor jou, maar zijn groene meubelen net wat te gewaagd? Dan zijn groene accessoires de oplossing. Met woonaccessoires kun je net zo groots uitpakken als je zelf wilt. Een groen vloerkleed, een groen gekleurde poef zijn accessoires waarmee je deze kleur duidelijk naar voren laat komen. Met een groen kussen, een groene vaas of een groen plaid houd je het wat meer subtiel.



Is groen dé kleur voor in jouw interieur? Laat je in onze winkels inspireren en natuurlijk ben je van harte welkom voor een interieuradvies.