Zin in een fijne relax plek in je woonkamer? Denk dan eens aan een heerlijk comfortabele relaxfauteuil. Ouderwets? Welnee... tegenwoordig is het juist hip. Wist je dat er namelijk heel veel mogelijk is? Je kunt een relaxfauteuil namelijk helemaal naar jouw wensen samenstellen. In deze nieuwe blog kun je hierover alles lezen en uiteraard staan we stil bij waar je op mag letten bij het uitkiezen van een relaxfauteuil.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10346461seduto-sfeer-224x300.jpg

Relaxhoekje

In de woonkamer kun je veel kanten uit als het gaat om het creëren van een relaxhoekje. Denk bijvoorbeeld aan en lege hoek waar je rustig kunt gaan zitten en jezelf kunt terugtrekken met een heerlijk boek en/of waar je heerlijk naar je eigen relax muziek luistert. Wil je het gelijk ook gezellig maken; een bijzettafel, een klein kastje met daarop leuke accessoires, een plant, een plaid je kunt het vast bedenken, alles is mogelijk.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10346460seduto-sfeer-196x300.jpg

Welke relaxfauteuil kies jij?

Waar let je nu eigenlijk op als je een relaxfauteuil gaat uitkiezen? Allereerst bedenk je waarvoor je de relaxstoel zelf gaat gebruiken. Wil je 'm als eyecatcher of is het echt de bedoeling dat je hiermee heerlijk gaat relaxen. Zo heb je voor jezelf alvast de basis voor de looks en eventueel de kleur van de bekleding. Denk ook even aan de poot, lees het onderstel van je relaxfauteuil, hiermee geef je in één oogopslag een stoere of design look aan jouw fauteuil.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10346465seduto-sfeer-204x300.jpg

Vervolgens ga je aan de slag met het uitproberen van de functies die een relaxfauteuil te bieden heeft. Allereerst pas jij in een Small, Medium of Large model? Zo bepaal je alvast je basis qua zitcomfort. Hierbij kun je dan eventueel kiezen voor een zithoogte en/of zitdiepte die uitstekend bij jouw lange of korte benen past. Ook test je dan gelijk welk zitcomfort het beste comfortabele relaxgevoel creëert. En dan wordt het echt leuk, wil je een elektrische of juist een handmatige relaxfunctie waarmee je jouw stoel in allerlei relaxstanden kunt zetten, is een handige sta-op hulp ideaal en wordt het met de elektrische verstelbare hoofdsteun echt super comfortabel? Je leest ... er is van alles mogelijk. Oja ook een handige usb-aansluiting voor het luisteren van muziek via je mobiel is wellicht een ideetje.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10346463seduto-sfeer-200x300.jpg

Passend voor elke interieurstijl

Je weet intussen welke kleur stof of leder of een combinatie hiervan als looks aan jouw relaxfauteuil gaat geven. Denk er dan wel even aan of dit past bij jouw huidige interieurstijl en hoe je de fauteuil zelf gaat gebruiken.

Heb jij thuis al een relaxplekje? Of heb je nu zin om ook hiermee aan de slag te gaan?

Deel het met #prontowonen en inspireer ons en anderen met jouw Pronto Woongeluk!

Nog meer inspiratie opdoen?