Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? Heb je hier ook die ruimte gecreëerd waar je heerlijk kunt genieten met je kids, gezin en familie. 's Ochtends dat lekkere bakkie koffie, het eitje en brunch op zondag, een heerlijk diner met feestdagen? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken? Lees je mee?

De juiste verlichting 

Verlichting is heel belangrijk. Met de juiste verlichting creëer je een hele fijne sfeer! Naast dat het een gezellige plek mag zijn, moet je ook goed kunnen koken. Kies daarom altijd voor verschillende lichtpunten en lichtbronnen. Wat heel fijn kan zijn; werk met dimmers ideaal voor een leefkeuken. 

Kies voor een mooie eettafel 

Je weet het vast; eettafels zijn er in vele soorten en maten; rond, vierkant, ovaal, hoog en rechthoekig. Je ziet ze in verschillende materialen; praktisch Lamulux, hout, massief hout, glas, beton en zelfs metaal. Het is maar net wat bij jouw persoonlijke smaak past. Als je een eettafel gaat kopen, let dan wel even op de maat, het aantal personen en waar deze komt te staan. Houd altijd wat ruimte over tussen de tafel, je stoelen en de muur. Het is prettig als er meer mensen aan tafel zitten dat ze achter je langs kunnen lopen. 



Een goede zit 

Ontspannen aan de keukentafel is ook belangrijk. Of je nu lang of kort aan tafel zit; een goede zithouding is hierbij heel erg van belang. Hiervoor kun je een keuze maken uit; een stoel met of zonder armleuning, een speciaal zitcomfort, met wieltjes, etc. Tip, kies je voor een stoel met armleuning en/of wieltjes, let er dan op dat deze dan wel onder de tafel past. Zoek dus stoelen uit die lekker zitten en bij de rest van je interieur passen. 



Stijl je aanrecht 

Je aanrecht gebruik je vaak voor een groot gedeelte als werkblad. Maar een beetje leven in de keuken is ook heel tof! Kies voor die stoere houten snijplank, een plateau met wat flesjes olie en azijn. Heb je een heel tof servies? Zet dan een stapel borden neer. Style je aanrecht met dezelfde designs en kleuren en wissel af met hoogtes. Houd het overzichtelijk en wissel eens af. En wat echt niet mag ontbreken! Heb je een toffe blender of een keukenmachine? Zet ze in het zicht. Handig keukengerei zoals houten lepels zet je in pot. In veel gerechten die we in de keuken bereiden, gebruiken we droge en verse kruiden. Een prachtige peper- en zoutstel is onmisbaar en zo ook het groen van de kruidenplantjes. Eigenlijk bijna alles wat je nodig hebt in je keuken, kun je gerust als styling gebruiken. Het is maar net hoe jij het wil. 



Een stijlvolle leefkeuken is écht jouw favoriete plek in huis. Trek de stijl en de sfeer door naar je woonkamer, en creëer eenheid. 

Heel veel succes met het inrichten van de woonkeuken! 

Nog meer inspiratie opdoen?