Ben jij ook zo gek op de industriële woonsfeer. Grote stoere lampen, robuuste meubels, kleuren als grijs en wit en vooral veel ruwe materialen. Een industrieel interieur kenmerkt zich door het minimalisme, Less is echt More. Het is een zeer geliefde woonstijl waarbij een stukje sfeer voor velen zeker zeer welkom is. Gelukkig kun je een industrieel interieur met een paar kleine accentjes heel gezellig en sfeervol maken. Wij geven je een paar tips.

Ga voor kleur, een klein beetje dan…

Bij de industriële woonstijl zien we vooral veel wit, grijs en zwart tinten. Dit maakt het interieur stoer maar ook een beetje sober. Je kunt dit heel makkelijk oplossen door een klein beetje kleur erin te brengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van lila, lichtblauw of zacht vergrijsde pastelkleuren, zoals het momenteel zeer populaire roze. Door net dat beetje kleur toe te passen, creëer je direct een heel andere sfeer. Een idee is om bijvoorbeeld te kiezen voor eetkamerstoelen in een zachte (pastel)kleur.



Ga voor vacht

Breng wat sfeer door zachte maar toch stoere materialen te matchen met je interieur. Je bank verfraai je bijvoorbeeld met een paar toffe kussentjes, je legt hierbij een geitenvachtje over de rugleuning heen en voor jezelf leg je een warm plaidje klaar. Geen zin in koude voetjes? Een schapenvachtje of koevel doet wonderen én ze maken het nog gezellig ook.

Accessorize it!

En het liefst het hele jaar door! Met accessoires kun je alle kanten uit, maar in een industrieel interieur vind je deze niet in aantallen, maar juist in grootte. Toch kan een accessoire net dat kleine sfeerdetail aan je interieur geven. Denk onder andere aan wat fotolijstjes met jouw favoriete vakantiekiekjes of stoere landelijke woonaccessoires zoals een ornament, een houten ladder enz. enz. En denk zeker aan die mooie grote groene sfeervolle planten, zij passen perfect in een industriële woonkamer en zijn ook nog eens heel gezond voor de verse lucht in jouw huis.



Stoer & Sober!

In een stoer en sobere woonstijl komen materialen voor die een robuuste, stoere en gebruikte uitstraling hebben. Denk hierbij aan hout en aardewerk. Het hout heeft vaak een doorleefde look en wordt met een bepaald effect afgewerkt om het nog authentieker te laten lijken. Op de wand zien we vaak een matgrijze kalk- of krijtverf die met een speciale stuc- of verftechniek wordt aangebracht.

Veel mensen denken bij een sober interieur dat dit een somber interieur is omdat er in dit interieur niet met uitgesproken kleuren gewerkt wordt. De betekenis van het woord sober is echter dat er niet te veel spullen in huis staan. Een sober interieur straalt rust uit en is heel goed te combineren met stoere accessoires. Maar niet te veel! Liever twee grote eyecatchers zoals een stoere houten kruk of een houten sokkel met een mooie plant dan heel veel prullaria in je interieur.



Dat er weinig kleur gebruikt wordt in een stoer en sober interieur wil overigens niet zeggen dat je helemaal geen kleur mag gebruiken. In een grote vaas op een sokkel staan (kunst)bloemen met rode blaadjes juist heel erg mooi. Of een kruik met een prachtige toef van eucalyptus.

Een stoer en sober interieur komt heel dichtbij een landelijk interieur en deze twee woonstijlen zijn dan ook heel goed met elkaar te combineren. Bij Pronto Wonen vind je veel meubels en accessoires om een landelijke, stoere en sobere woonstijl thuis te creëren.

Nog meer inspiratie opdoen?


  • Onze voorjaarsthema 2021
    In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van nieuwe Pronto voorjaarstrends voor je interieur. We kennen allemaal denk ik wel dat we voelen dat het voorjaar wordt en dat de drang om te veranderen begint te komen. Lees je mee?
  • Musthave accessoires in de keuken!
    De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden?
  • Maak van je keuken een leefkeuken!
    Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken?
  • Stijlvol, helemaal tot rust komen! 
    Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?