Urban Jungle

Hey hoi, volgers van Pronto Wonen! Wat leuk dat je mee leest, ik stel mezelf even voor! Mijn naam is Jellina Detmar, getrouwd met mijn grote liefde Jan en wij zijn trotse ouders van twee kleine kinderen. Wij verbouwen onze woonboerderij volledig naar onze eigen stijl en smaak.

Het is ons paradijsje, een woonboerderij die barst van heel veel mooie planten; een urban jungle, midden in het pittoreske centrum van het gezellige dorp waar we wonen! Ons huis is groener dan groen en ik ben er echt super gelukkig!

Natuur en zonneschijn, ik word zo ontzettend blij van groen en het zonnetje! ‘s Morgens de zonnestralen die je wakker schijnen door je slaapkamerraam en overdag je woning verlichten, verwarmen, de plantenbladeren en je verzamelde schatten doen schitteren. Dat zijn voor mij echte geluksmomenten van de dag! Als ik ons ‘urban jungle huis’ binnen wandel, kan mijn geluk niet op! Ons huis is namelijk een oase van groen en daardoor ook rustgevend! Veel planten! Héél Véél Planten! Ik ben gek op de natuur, het liefst zou ik stiekem eigenlijk buiten willen wonen.



Inspiratie door reizen en avonturen

In elke hoek van ons huis zie je het thema urban jungle. Jan en ik zijn altijd enorm geïnspireerd op onze reizen en avonturen. We zijn heel erg gecharmeerd van de prachtige groene natuur die we mochten zien tijdens onze reizen naar Costa Rica, Thailand en Bali. Ons motto is dan ook; ‘Haal de natuur in huis!’ Mag ik jullie meenemen in deze inspiratieblog over onze urban jungle?

Aardetinten, texturen en planten

Wij kiezen voor warme kleuren in huis: natuurlijke aardetinten, gecombineerd met mooie texturen. Een stoere bakstenenmuur kun je bijvoorbeeld goed combineren met planten. De aardse uitstraling van de bakstenen kleurt prachtig met de groene kleur van de planten.

Voeg er wat sfeerlicht aan toe en je bevind je in een heerlijke warme, sfeervolle en gezellige omgeving! Haal de natuur in huis met meubelstukken van natuurlijke materialen, die bij deze look passen. De items die je in huis haalt, mogen echt iets authentieks, ouds, eigens en/of doorleefds uitstralen!



Planten en interieur

In onze keuken hebben we een levende plantenmuur en bij het ontwerpen van onze super gave douche, hebben we een prachtige moswand ingetekend, die Jan zelf heeft ingebouwd. Zo douchen wij in de natuur, het is dit is echt een paradijselijke ruimte in ons huis geworden. Overal in ons huis staan monstera planten, strelizia’s, pannenkoekplantjes en nog veel meer! Ik combineer planten met mijn favoriete natuurlijke materialen zoals staal, steen, houtsoorten, en riet of jute. De natuur in huis: daarmee breng je je interieur echt tot leven!

Decoratief, maar ook goed voor je gezondheid.

Planten zijn niet alleen geweldige interieuritems die je leefomgeving aankleden en decoreren, ze hebben ècht grote invloed op je geestelijk welzijn en gezondheid! Mijn favoriete ochtenden worden al zorgend voor mijn urban jungle doorgebracht, muziekje aan, zonnetje erbij, lekker kopje koffie binnen hand bereik, bewater ik mijn planten en pluk ik uitgebloeide knopjes of bruine blaadjes weg. Heerlijk ontspannend toch!?



Liefde voor de natuur

Overal in huis zorg ik voor een stukje sfeer, gezelligheid en vooral huiselijkheid. Dat doe ik echt door de natuur in huis te halen en ik wil jullie graag meenemen in mijn liefde voor de natuur. Dit wil ik combineren met het laten zien, hoe je verschillende interieurstylen op kunt bouwen. Zo kunnen jullie ideeën opdoen, geïnspireerd raken en met planten en mooie interieur items de ruimten in je woning karakter geven, om jouw eigen unieke stijl te ontwikkelen!

Geïnspireerd?

Op mijn Instagram pagina @jellinadetmar en mijn website jellinadetmar.nl deel ik veel inspirerende foto’s van ons ‘urban jungle’ interieur. Ook deel ik creatieve DIY-ideeën, en live video’s. Ik laat jullie graag meegenieten van onze uitgesproken woonstijl! Ik hoop dat ik je met deze blog al vreugde heb gebracht en je geïnspireerd heb, om je eigen paradijsje van vreugde te kweken!

Nog meer inspiratie opdoen?


  • Onze voorjaarsthema 2021
    In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van nieuwe Pronto voorjaarstrends voor je interieur. We kennen allemaal denk ik wel dat we voelen dat het voorjaar wordt en dat de drang om te veranderen begint te komen. Lees je mee?
  • Musthave accessoires in de keuken!
    De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden?
  • Maak van je keuken een leefkeuken!
    Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken?
  • Stijlvol, helemaal tot rust komen! 
    Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?