Jij hebt vast al wat items in je interieur met een retro- of vintage uitstraling. Maken je opa, oma of je ouders opmerkingen over bepaalde meubels of accessoires in je huis, dat ze deze vroeger ook al hadden, dan heb je duidelijk Vintage Vibes. Want er zijn tegenwoordig heel veel spullen die er toen ook waren en weer helemaal hip zijn!

Je ziet nu duidelijk vintage invloeden terug komen in kleding, maar ook in interieur komt dit volop naar voren. Van meubelen, stoffen, wanddeco, schilderijen, vazen, keukenitems en servies. Eigenlijk zie je het voor alle spullen voor in huis, de tuin en de keuken.

Wordt jij ook geïnspireerd door oude spullen?

Dan kun je met het woonthema Vintage Vibe helemaal los gaan. Kleuren zoals oranje, okergeel, oudroze, turquoise, blauw, paars, groen- en pasteltinten horen bij de vintage look. Ook kun je het zien aan de materialen die gebruikt worden, zoals een veloursstof op een zitmeubel of donkere houten meubelen en tapijten in mooie pasteltinten.

Vintage gekleurde accessoires zoals oranje en blauwe vazen kun je prima met elkaar matchen! Combineer je interieur met ‘vintage planten’ zoals de ‘sanseveria’, de ‘geranium’, de ‘Monstera’ of vetplanten en je vintage interieur is compleet.



Vintage in je interieur

De vintage woonstijl is heel gemakkelijk te combineren met andere woonstijlen. Je kunt het best iets ouds samenvoegen met bijvoorbeeld de industriële woonstijl of juist met modern. Misschien heb jij een persoonlijk aandenken van je ouders of grootouders met Vintage Vibes, die je kunt gebruiken bij het stylen van je inrichting?

Het maakt niet uit wat het is, iets kleins zoals een leuk lievelingsschaaltje of vaas van je oma, of misschien is de trapauto van je vader bewaard gebleven? Gordijnen uit de babykamer van je moeder, of een mooie industriële lamp van de werkbank van je opa? Soms is er nog een mooie oude vitrine of ander meubelstuk in de familie en sommige mensen hebben zelfs nog wel een stukje behang op zolder liggen. Dit zijn vaak heel dierbare herinneringen die als basis inspiratie kunnen dienen bij het kiezen van je eigen vintage stijl!

Maar start je ‘from scratch’ en wil jij je woonkamer vintage gaan stijlen, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de petrol kleurige bank Palladio. Deze bank heeft een mooi warme kleur, een mix van blauw en groen. De stof ‘adore’ oogt zacht en de bank is stijlvol vormgegeven met stoere zwart metalen poten, wat ook helemaal past bij de vintage stijl. De stof en kleur van de bank laat zich goed combineren met donkere of warme kleuren. Hierbij zal een gezellig vloerkleed ook heel tof staan.



Maak gebruik van warme tinten

Houten items zijn ook een must in het vintage interieur. Vooral warme houtsoorten naturel of afgewerkt met een warm gekleurde beits. Massief eikenhout, mangohout, teakhout, beuken- en acaciahout, maar ook me fineer afgewerkte meubelen, noem ze maar op. Warme houtsoorten spelen de hoofdrol in een vintage interieur.

De collectie Aleno sluit mooi aan bij deze stijl. Een mooi houten dressoir of salontafel is echt goed te combineren. De stoere stalen handgrepen en poten van meubelen uit deze collectie, komen hier ook goed tot zijn recht. Wat helemaal tof is en ook nog eens van ‘toen’ je kunt het dressoir en tv-meubel zowel op de wand als op de grond plaatsen. Wanneer je Aleno op de juiste manier combineert met vintage items, ontstaat een stijlvolle sfeer.



Vintage verlichting is ook erg sfeervol. Bijvoorbeeld een retro massieve vloerlamp in de hoek van je kamer naast je bank, of een gekleurde glazen tafellamp, maar ook die vintage hanglamp boven de eettafel, zoals bijvoorbeeld een gekleurde stalen kap, zorgt voor een sfeervolle uitstraling.

Tip! Er mag best wat lef getoond worden bij deze stijl! Bij een vintage look hoort namelijk ook een retro behang met een bloemenmotief of geometrische vormen: helemaal tof toch!!? Durf jij voor de vintage look te kiezen in je interieur?

Heb ik je geïnspireerd om voor Vintage Vibes te kiezen? Durf jij te gaan voor een interieur met een verhaal? Stijl jij je interieur met een tof geometrisch of bloemenprint behang? Welke mooie oude spullen durf jij te combineren met hedendaags? Haal jij de charmes van het ‘verleden’ terug in je interieur?

Nog meer inspiratie opdoen?


  • Onze voorjaarsthema 2021
    In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van nieuwe Pronto voorjaarstrends voor je interieur. We kennen allemaal denk ik wel dat we voelen dat het voorjaar wordt en dat de drang om te veranderen begint te komen. Lees je mee?
  • Musthave accessoires in de keuken!
    De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden?
  • Maak van je keuken een leefkeuken!
    Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken?
  • Stijlvol, helemaal tot rust komen! 
    Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?