De kleur grijs is de laatste jaren steeds populairder geworden in het interieur. En ook al zijn we allemaal wel bekend met deze kleur, ben ik toch eens meer gaan lezen hierover. Hoe kun je deze kleur stylen in je huis? En hoe zorg je ervoor dat het je huis sfeervol maakt? Van donkergrijs tot lichtgrijs of zelfs groen grijs. Zo heb je nog wel 50 shades of grey. Grijs is een kleur dat in elke woonstijl past. Je kan het stoer maken of juist romantisch. Lees je mee?



Lekker knus

Grijs is alles behalve saai. Het kan een ruimte juist heel sfeervol maken. Het is maar hoe je het combineert. Grijs wordt veel geassocieerd met rust. Vooral met de koudere dagen die eraan komen kan een donkergrijze muur een ruimte heel warm en knus maken. Combineer het met een lichtgrijze bank, zo creëer je diepte in een ruimte. Maak het af met een aantal leuke kussens en een plaid en je bent klaar voor het najaar.

Goede basiskleur

Grijs is de perfecte neutrale basiskleur voor op de muur. Je kan de kleur subtiel aanbrengen of juist als opvallende kleur gebruiken als je voor een donkere grijze tint kiest. Ga voor een warme sfeer door bijvoorbeeld een donkere kast te kiezen met houten details. Grijs en hout werken namelijk heel goed samen. Je creëert zo een oase van rust en sfeer in je interieur.



50 shades of grey

Nee, ik heb het niet over Mr Grey van de boeken of films. Ik heb het over de echte 50 verschillende tinten grijs. Oké, het zijn er misschien niet zoveel, maar het zijn er een heleboel. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor lichtgrijs, donkergrijs, warm grijs, antraciet of groen-grijs. Combineer de verschillende tinten samen om een ruimte koeler of warmer te maken door bijvoorbeeld verschillende tinten stoelen aan een eettafel toe te voegen. Zo krijg je een speels effect!

Combineren met andere kleuren

Je kan grijs ook goed combineren met andere kleuren. Grijs en lichtroze is een goed voorbeeld voor als je een frisse en romantische sfeer wil uitstralen. Combineer bijvoorbeeld een warme kleur grijs in de slaapkamer met roze beddengoed voor een rustige uitstraling. Of voeg leuke vaasjes en planten toe in een open kast. Als je een ruimte toch wat meer pit wil geven kan je er bijvoorbeeld aan denken om grijs te combineren met een contrastkleur, zoals okergeel of blauw.



Wat vind jij van de kleur grijs? En heb je nog meer leuke combinaties? Laat het ons weten!

Nog meer inspiratie opdoen?


  • Onze voorjaarsthema 2021
    In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van nieuwe Pronto voorjaarstrends voor je interieur. We kennen allemaal denk ik wel dat we voelen dat het voorjaar wordt en dat de drang om te veranderen begint te komen. Lees je mee?
  • Musthave accessoires in de keuken!
    De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden?
  • Maak van je keuken een leefkeuken!
    Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken?
  • Stijlvol, helemaal tot rust komen! 
    Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?