Een kleine woning of studentenkamer inrichten, is een uitdaging. Het vergt veel creativiteit en aanpassingen. Maar wij geloven er zeker in dat je van elke ruimte een gezellige, sfeervolle plek kunt maken. Een plek waar je van alle gemakken bent voorzien!We delen graag een aantal ideetjes met je die zeker niet mogen ontbreken in jouw huis of kamer.

Maak het niet te donker

Zorg ervoor dat je een kleine ruimte altijd licht houdt. Kies dus niet te veel voor donkere wanden of houd dit beperkt. Een drukke behangprint kun je bijvoorbeeld wel toepassen op een kleine wand, zo heb je direct je eyecatcher en is het zeker dat je woonruimte niet kleiner oogt. Dit geldt natuurlijk ook voor de meubelen. Kies je voor een donkere bank? Ga dan voor lichte eetkamerstoelen.

Kies voor multifunctionele meubels

Veel meubels hebben handige functies en zijn hierdoor op meerdere manieren te gebruiken. Een salontafel met opbergruimte bijvoorbeeld! Hier kun je nog wat spullen in kwijt en het staat ook gewoon supermooi. Heb je een leeg hoekje? Kies voor een smalle boekenkast, zet hier je boeken en natuurlijk wat accessoires in.

Dit geldt natuurlijk ook voor de slaapkamer. Een bed is en blijft ontzettend belangrijk. Lever vooral niet in op het slaapcomfort. Kies een bed waaronder nog extra opbergruimte mogelijk is met lades. Ideaal!



Creëer gezelligheid met accessoires

Uiteraard wil je wel dat de woonkamer vooral gezelligheid uitstraalt. Kies daarom voor accessoires om het aan te kleden! Leuke kussens op de bank in dezelfde kleurtint (bijv. groentinten) fleuren een bank gelijk op. Of wat dacht je van een leuk vloerkleed? Dit kan er altijd goed bij!

Gebruik spiegels

Om een kamer optisch groter te laten lijken, adviseren wij spiegels te gebruiken! Je kunt spiegels neerzetten op de vloer, op een kastje of juist ophangen. Het is maar net waar je plek hebt. Door te kiezen voor een spiegel met een houten lijst haal je gelijk een warm gevoel in huis. That’s what we like!

Ga voor klein en compact

Een tv-meubel is zeker geschikt voor een kleine woon- of studentenkamer. Kies voor een kleine uitvoering in metaal, dit oogt rustig en het past helemaal bij de eigentijdse stoere uitstraling.



Lampen

Verlichting mag niet ontbreken. Vooral als het ‘s avonds schemerig of donker wordt, is het wel zo gezellig als je een lampje aan kunt doen. Ook hier kun je kiezen voor slimme oplossingen. Bijvoorbeeld een hanglamp met een deels open kap, want met een dichte kap beperk je de doorkijk en oogt het kleiner.

Hang zoveel mogelijk op

Yes, de laatste tip isom zoveel mogelijk dingen op te hangen! Kies niet voor een staande kapstok, maar voor een hangende kapstok. Denk ook aan een wandlamp, fotolijsten, een klok, schilderij… Zet het niet neer, maar hang het op!

Heb jij ook een kleine ruimte? Woon je klein en vind je het lastig om dit goed in te richten? Hopelijk heb je wat gehad aan deze tips! Volg ons op social media (Facebook en Instagram) voor nog veel meer inspiratie.

Nog meer inspiratie opdoen?


  • Onze voorjaarsthema 2021
    In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van nieuwe Pronto voorjaarstrends voor je interieur. We kennen allemaal denk ik wel dat we voelen dat het voorjaar wordt en dat de drang om te veranderen begint te komen. Lees je mee?
  • Musthave accessoires in de keuken!
    De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden?
  • Maak van je keuken een leefkeuken!
    Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken?
  • Stijlvol, helemaal tot rust komen! 
    Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?