8 producten

8 producten

Buffetkast

8 producten

Geen verdere producten.

Buffetkasten

Presenteer jouw mooiste servies in combinatie met een aantal persoonlijke accessoires en mooie foto's én berg tegelijkertijd andere zaken netjes weg achter dichte deuren. Met een buffetkast van Pronto Wonen haal je een mooi en praktisch meubel in huis, dat de sfeer in huis altijd verhoogd. Bij Pronto Wonen ben je aan het goede adres voor een open, halfopen en dichte buffetkast. Welke uitvoering het beste bij jou past, hangt ervan af waarvoor je de kast wil gebruiken. Wil je in de kast alle spullen mooi presenteren, waardoor het meer een vitrinekast is, kies dan voor een open buffetkast.

Buffetkast met lades

Een halfopen en dichte buffetkast heeft als grootste voordeel dat je naast het mooi presenteren van persoonlijke spullen - zoals servies, foto's, vazen, kookboeken en ga zo maar door - ook andere zaken makkelijk uit het zicht kan leggen. In ons assortiment vind je buffetkasten met dichte deuren en lades. De buffetkasten met lades kan je ook goed gebruiken voor het opbergen van je bestek.

Een buffetkast of vitrinekast zijn over het algemeen groot en hebben daarom de ruimte nodig om goed uit de verg te komen in de kamer. De kast kan je daarom het beste recht tegen een lange muur zetten. De mooiste vorm van de buffetkast of vitrinekast hangt af van de kamer. Heb je een lichte kamer met heldere tinten, dan is een kast met kleine deurknoppen en ronde vormen mooi. Heb je een moderne inrichting, ga dan voor een kast met strakke hoeken.

Hoge of lage buffetkast?

Het antwoord op de vraag of je voor een hoge of lage buffetkast moet kiezen, hangt vooral af van de grootte van je kamer. Heb je een kleine ruimte en wil je de kast gebruiken om veel spullen op te bergen? Dan kan je het beste kiezen voor een buffetkast of vitrinekast die wat minder breed is, maar wel hoog.

Zo creëer je voldoende opbergruimte. Tip: een kast met een onderstel waar je doorheen kan kijken, zorgt ervoor dat je de vloer blijft zien, waardoor de ruimte groter lijkt. Bij Pronto Wonen vind je meerdere hoge buffetkasten (zo'n 2 meter hoog). Heb je meer dan genoeg ruimte? Speel daar dan mee. Plaats twee buffetkasten of vitrinekasten naast elkaar tegen de muur. Maak je inrichting wat speelser door te kiezen voor kasten van verschillende hoogte. Om de maximale hoogte van de kast te bepalen, is het handig om de richtlijn van 40 tot 100 centimeter tussen de bovenkant en het plafond aan te houden. Dat staat over het algemeen het mooiste.

Houten of metalen vitrinekast?

Een houten buffetkast past eigenlijk in vrijwel elke woonstijl. Het draagt gegarandeerd bij aan een gezellige sfeer in huis. Omdat hout een natuurlijk product is, is iedere kast ook nog eens uniek. Een metalen buffetkast of vitrinekast hebben een grote draagkracht en passen door de uitgesproken look vooral goed bij een industrieel interieur. Daarnaast heeft metaal als voordeel ten opzichte van hout dat het minder onderhoud vraagt. Bij Pronto Wonen hebben we meerdere buffetkasten en vitrinekasten van hout of metaal in ons assortiment. Neem een kijkje in de webshop of in een van onze winkels en kies de kast die jij mooi vindt.