En tijd om na te denken hoe je de gezellige herfstsfeer in huis haalt. We hebben kunnen genieten van een heerlijke Indian Summer. Toch kijk ik stiekem ook alweer uit naar de herfst.. In de herfst kunnen we juist weer heerlijk binnen genieten van een sfeervol interieur. Wegkruipen op de bank, kussens, plaids, en natuurlijk de kachel en gezellige kaarsjes aan! Ik kijk ernaar uit, heb jij ook zin in de herfst?

Kleur je interieur

De rustige witte inrichting die ik in de zomer erg mooi vind, combineer ik voor een gezellige herfstsfeer juist met warme kleuren. De herfst is een heel kleurrijk seizoen. In de natuur vind je overal inspiratie om je huis knus te maken. Mocht je toch nog wat ideeën kunnen gebruiken, in deze blog neem ik je mee, zodat jij met een paar aanpassingen, je interieur kunt omtoveren tot een heerlijk herfst in huis en jij klaar bent voor de start van dit kleurrijke seizoen.



Inspirerende warme kleuren uit de natuur

Ik kan zo genieten van de natuur, die is prachtig ,met de mooiste kleuren! De verkleurende -vallende blaadjes, eikels, kastanjes, beukennootjes en walnoten liggen voor het oprapen. Paddenstoelen en zwammen, mossen en korstmossen op hout en het ruikt zo lekker in het bos!

Heerlijk om in dit seizoen een boswandeling te maken, dat geeft zoveel inspiratie. De kleuren die je buiten vindt tijdens het herfstseizoen, pas ik toe in ons interieur. De herfsttinten zijn warm, vrolijk, kleurrijk en sfeervol. Van bruin, warme rode tinten, tot alle kleuren oranje, geel en groen, maar ook zwart van natte boomstammen en grijze mistige luchten bij een waterig zonnetje! Deze kleuren pas ik graag toe, door middel van accessoires en stijl ik volop af met houten materialen!



Stijl je huis met sfeer

De herfst is een prachtig seizoen vol gezelligheid! Want hoe kouder het buiten is, hoe warmer en knusser je het binnen in huis wil maken. Het najaar is dé tijd om weer lekker te wennen aan het genieten van binnenshuis.

In de herfst zetten wij onze houtkachel weer aan, we maken ons huis sfeervol met kaarsjes en gedimd licht. Een vloerkleed onder de bank voor warme voeten en lekker veel knusse kussens en warme plaids liggen natuurlijk op de bank. Of je kruipt in een lekkere fauteuil met een bakje thee, heerlijk toch!? Bij onze bank zet ik stoere houten tafeltjes, waar ik mijn thee of koffie op kan zetten.

Leuk als je de collectie Salzburg eens bekijkt. Deze toffe bijzettafels kun je op verschillende manieren stijlen en matchen perfect met de herfstkleuren! Zet jij er drie naast elkaar, of ben je zo creatief dat je ze los kunt stijlen in jouw woonkamer?



Planten, bloemen en takken

Met een paar mooie vazen in (oker)gele of groene tinten breng je al kleur in huis. Probeer eens een aantal mooie bij elkaar passende vazen en potten te vinden en zet ze in een groepje op je tafel, kast, of dressoir. Combineer deze met planten, bloemen, een mooi ornament of, tijdens een van je boswandelingen, verworven schatten (zoals losliggende takken en dennenappels) en je hebt alweer een heel sfeervol hoekje gecreëerd.

Ben jij al klaar om de herfst in huis te halen?

Maak jij ook veranderingen in je interieur bij het wisselen van de seizoenen? Ga jij je huis stijlen met herfstkleuren? Zo ja, wat heb jij in huis staan om de herfst naar binnen te halen?

Nog meer inspiratie opdoen?


  • Onze voorjaarsthema 2021
    In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van nieuwe Pronto voorjaarstrends voor je interieur. We kennen allemaal denk ik wel dat we voelen dat het voorjaar wordt en dat de drang om te veranderen begint te komen. Lees je mee?
  • Musthave accessoires in de keuken!
    De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden?
  • Maak van je keuken een leefkeuken!
    Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken?
  • Stijlvol, helemaal tot rust komen! 
    Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?