Toon alle producten

Toon alle producten

Elektrische zetels

10 producten

Geen verdere producten.

Relaxen in stijl

Je kent het vast wel: na een lange dag werken heb je behoefte aan ontspanning. Een comfortabele fauteuil biedt dan uitkomst. Maar wat als je niet meer zelfstandig kunt opstaan of moeite hebt met zitten en opstaan? Een elektrische fauteuil is dan de perfecte oplossing. In deze tekst lees je alles over de voordelen van dit type fauteuils en waar je op moet letten bij het kopen van een leren of stoffen fauteuil.

Wat is een elektrische fauteuil?

Een elektrische fauteuil is een comfortabele stoel die is uitgerust met een elektrisch systeem. Hiermee kun je de rugleuning, voetensteun en soms zelfs de hoogte van de stoel elektrisch verstellen. Zo kun je de stoel volledig aanpassen aan je eigen wensen en behoeften. Een elektrische fauteuil is daarom ideaal voor mensen die minder mobiel zijn of moeite hebben met opstaan uit een stoel.

De voordelen van een elektrische fauteuil

Een elektrische fauteuil biedt veel voordelen. Ten eerste is de stoel zeer comfortabel. Je kunt de rugleuning en voetensteun precies zo afstellen dat je lichaam volledig ontspant. Daarnaast is de stoel erg praktisch. Je kunt met één druk op de knop de stoel elektrisch verstellen. Bovendien zijn veel elektrische fauteuils voorzien van handige extra’s, zoals een usb-poort.

Een leren fauteuil of stoffen fauteuil?

Als je op zoek bent naar een elektrische fauteuil, heb je de keuze uit verschillende materialen. Zo kun je kiezen voor een leren fauteuil of een stoffen fauteuil. Beide materialen hebben hun eigen voordelen. Een leren fauteuil is bijvoorbeeld erg duurzaam en makkelijk schoon te houden. Daarnaast heeft leer een luxe uitstraling. Een stoffen fauteuil is daarentegen vaak zachter en comfortabeler. Bovendien zijn stoffen fauteuils verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en patronen, waardoor je altijd een fauteuil vindt die past bij jouw interieur.

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische fauteuil?

Als je een elektrische fauteuil wilt kopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo is het belangrijk om te kijken naar de afmetingen van de stoel. Een fauteuil moet goed passen bij je lichaamsafmetingen, anders zit je niet comfortabel. Daarnaast is het verstandig om te kijken naar de kwaliteit van het materiaal. Een fauteuil is een investering en je wilt natuurlijk wel dat deze lang meegaat.

Bekijk ook onze: zetels - relaxzetels - draaizetels - sta-op zetels - loveseats