Het kiezen van een bank is niet gemakkelijk, want de keuze is zo groot. Welk jaargetijde het ook is, een bank is een van de belangrijkste plekken in huis om te relaxen. Dé plek voor goede gesprekken, om series te kijken of voor dat fijne powernapje. Hoe kies je de perfecte hoekbank die goed past in jouw huis én ook nog eens lekker zit en ligt? Voordat je een hoekbank koopt, is het handig en vooral verstandig om wat dingen helder te hebben. In deze blog vertel ik je over de voordelen van een hoekbank in je interieur is en waar je op mag letten voordat je gaat shoppen.

Optimaal gebruik maken van de ruimte

Het woord zegt het al: met een hoekbank maak je optimaal gebruik van een hoek. Je verliest geen ruimte door het extra zit- en/of liggedeelte. Een hoekbank zorgt ook voor veel zitplaatsen, waardoor je lekker met het hele gezin op de bank kunt zitten en/of een relaxgedeelte waar je uren op kunt ontspannen. Er zijn veel verschillende afmetingen mogelijk met een hoekbank. Zo kun je kiezen voor een kleine of grote hoekbank het is maar net hoeveel ruimte je hebt. Daarnaast kun je kiezen voor een elementen hoekbank die je geheel zelf kunt samenstellen en waarmee je kunt blijven schuiven. Ideaal als je regelmatig je inrichting verandert.



Comfort tijdens het zitten en het liggen

Het comfort van de bank is heel belangrijk. Dit is één van de redenen waarom hoekbanken zo populair zijn; je kunt rechtop zitten voor een goed gesprek of juist onderuit zakken om heerlijk te chillen. Bij vele banken en dus ook de hoekbank kun je kiezen voor verschillende zittingen, zitcomforts genoemd. Vaak kan dit in combinatie met een comfort voor het rugkussens. Ben jij klein en je partner groot? Bij sommige elementenbanken kun je kiezen voor een element met een verstelbare zitdiepte. Zo krijgt een ieder zijn ideale zitcomfort.



Kies je eigen kleur en materiaal

Tegenwoordig is het heel normaal dat je de kleur en de stof van een bank zelf kunt uitzoeken. Voordat je gaat shoppen is het belangrijk dat je weet welke woonstijl je wilt toepassen in je woonkamer. Zo kies je gemakkelijk de kleur of print passend bij dit grote meubelstuk. Let er wel op dat wat je ook kiest het past in de ruimte; een print kan het vaak heel druk maken, maar een unikleurtje juist weer heel saai. Ook de stofsoort is belangrijk; mooi microleder voor een stoere look of juist een veloursstofje voor een eigentijds gevoel. Je leest er is veel mogelijk en dus ja ook met een hoekbank kun je alle kanten op.



Maak er een rustig geheel van

Een hoekbank zorgt voor rust in een interieur. Eén groot meubel oogt namelijk rustig in de ruimte. Een hoekbank is perfect voor zowel grote als kleine ruimtes. In een grote ruimte is een hoekbank geschikt om de kamer op te delen. Je kunt ervoor kiezen om de bank in het midden te zetten als eyecatcher en er een of twee fijne fauteuils naast te plaatsen. Hierdoor oogt de kamer net wat luchtiger.

Afstylen en volop genieten

Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden. Eén ding is zeker: met een hoekbank geniet je direct van een sfeer verhogende blikvanger in je woonkamer. Denk er wel aan om de bank aan te kleden met leuke kussentjes en dekens, zo laat jij je bank stralen.

Nog meer inspiratie opdoen?