Ben jij ook fan van zwart en/of donkere tinten, maar vind je het heel spannend om deze in je interieur toe te passen? Met deze blog hoop ik jou te inspireren, lees je mee?

Wanneer kies je voor donkere meubelen?  

Donkere meubelen passen in verschillende interieurstijlen. Heb je een klassieke inrichting dan past het heel goed, maar ook in een moderne stijl of in een stoer industrieel interieur past het perfect! Veel mensen zijn bang om donkere kleuren en meubelen te gebruiken omdat ze bang zijn dat de kamer dan een stuk kleiner lijkt, maar dat hoeft helemaal niet. Donkere kleuren kunnen juist veel warmte geven en zijn heel goed te combineren. Heb je een kleine woonkamer? Kies er dan voor om een combinatie te maken van een lichte muur met een donkere kast. Zorg er in elk geval voor dat niet alle meubelen en wanden donker van kleur zijn.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Naamloos-3-1-300x238.jpg

Een blikvanger

Een zwarte kastenwand kan een enorme blikvanger zijn. Dit is prachtig te vullen met lichte accessoires en/of planten. Groene planten passen perfect bij een zwarte kast en geven ontzettend veel sfeer. Vind je zwart niet in je interieur passen dan kun je kiezen voor donker hout of een combinatie daarvan. Denk ook aan de details. Heb je een donkere kast met deuren, kies dan voor lichte deurknopjes of zoals je tegenwoordig veel ziet, lederen handgrepen in bijvoorbeeld een lichte taupe kleur. Heb je een open kast? Dan kan een mooie lichte kleur op de muur echt een verschil maken.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10307894Carpino-Sfeer-216x300.jpg

Stijlvol

Wanneer je geen donkere muren wilt, zijn donkergekleurde meubelen natuurlijk een goed alternatief. Deze zorgen voor een warme sfeer en zijn ontzettend stijlvol. Denk bijvoorbeeld aan een bank in donkergrijs, antraciet of zwart. Maar ook donkergroen is een alternatief. Ook in je eetkamer kun je donkere kleuren goed combineren. Een eettafel van licht hout gecombineerd met donkergekleurde stoelen vind ik persoonlijk een mooie combinatie. Tegenwoordig zie vooral in een industrieel interieur veel zwarte kozijnen met zwarte raambekleding en ja dan is juist een donkergekleurde tafel prachtig!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10294082mano-sfeer-300x186.jpg

En in de badkamer of keuken? 

Waar vroeger al het sanitair nog wit was met chromen kranen (of accessoires) is er nu ontzettend veel in zwart. Je kunt voorzichtig beginnen met het plaatsen van een zwarte kast of verf een muur in het zwart en combineer dit met witte tegels. Zo geef je de badkamer een luxe, chique uitstraling.

Je ziet steeds vaker dat de keukens voorzien zijn van fronten en/of bladen in zwart, antraciet of donkerhout. Past deze moderne en industriële stijl niet bij jou, dan kun je ervoor kiezen om wat donkere elementen toe toevoegen, zoals leuke wandrekken, handgrepen en natuurlijk met accessoires. Zwart is het nieuwe wit en helemaal van nu.

Donkere meubelen in je interieur

Ga jij ook donkere kleuren in je interieur toepassen? Zeker weten dat je hier blij van wordt. Vind je het allemaal nog wat spannend, begin dan klein met accessoires en denk je, ja dit is het? Ga dan pas aan de slag met de muren en andere meubelen.

Nog meer inspiratie opdoen?