Welke woonstijl je ook hebt of mooi vindt, natuurlijke materialen passen altijd en zijn perfect te combineren.

Wil je een rustige, sfeervolle en luxe uitstraling? Houd de basis rustig door voor lichte natureltinten te kiezen, zoals wit- en/of bruintinten. Zo krijg je het populaire ton-sur-ton effect, oftewel kleur op kleur of letterlijk vertaald toon op toon. Zo kun je verschillende tinten van één kleur gebruiken zonder dat het druk wordt.

Wil je wat meer kleur?

Kies dan voor mooie aardetinten zoals oranje, terracotta of okergeel. Pas deze kleuren toe met accessoires. Sierkussens, een plaid, vloerkleed, vazen, een poster of wandkleed, het kan allemaal. En tegenwoordig heb je voor dit alles ook heel veel keuze uit natuurlijke materialen en kleuren.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar vaak ook nog eens duurzaam. Hout, bamboe, rotan, zeegras, jute, sisal, wol, linnen, beton, het zijn allemaal prachtige materialen en passen ook nog eens heel goed bij elkaar. Als je de basis hebt, een houten- of betonvloer, kun je alles perfect combineren. Ook de muren kun je verven met een natuurlijke verf; kalkverf. Je krijgt hiermee een heel mooi onregelmatig effect.

Voor de styling kun je denken aan een stoel van rotan met daarin een wollen plaid, daarnaast een houten tafeltje, een bamboe spiegel en linnen wandkleed aan de wand. Veel verschillende materialen maar het geheel blijft rustig.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10307767Paularo-Adanti-Sfeer-300x234.jpg

Grote planten

Om je eigen luxe urban jungle sfeer te creëren heb je echt een paar grote planten nodig. Planten brengen je interieur tot leven, zorgen voor kleur in huis en geven sfeer. En ze hebben ook nog andere voordelen; planten geven positieve energie, verbeteren de luchtkwaliteit en regelen de luchtvochtigheid.

Een mooi voorbeeld van een grote plant en gelijk ook mijn favoriet is toch wel de Monstera, oftewel gatenplant. Deze plant heeft prachtige bladeren en zorgt zelf telkens voor nieuwe bladeren. Maar ook de Strelitzia is mijn favoriet. Deze plant is een echte zonaanbidder en gedijt dus heel goed bij een raam. De palm vind ik ook erg mooi, deze plant zuivert de lucht en vervangt vervuilde deeltjes door zuurstof, ideaal voor de slaapkamer.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10302350-Puento-elance-sfeer-300x204.jpg

Schatten en souvenirs

Als je veel van reizen houdt, neem je waarschijnlijk ook bij elke reis een mooi aandenken mee. Misschien verzamel je van elk land hetzelfde item of maak je de mooiste foto's. Deze herinneringen kun je heel goed verwerken in je interieur. Je kunt je souvenirs tonen in een vitrinekast, een letterbak of op een grote schaal op tafel. Zo heb ik zelf weleens gezien dat mensen van elke reis een glazen potje met zand meenamen uit het land waar ze geweest waren. Dit is natuurlijk ontzettend leuk om op een plank te zetten met alle landen erbij. Koester je herinneringen door steeds weer naar deze bijzondere items te kunnen kijken.

Dierenprints

Dierenprints brengen je misschien weer even terug naar een reis, maar kunnen in je interieur al snel te veel en te druk zijn. Toch kun je heel goed een dierenprint toepassen in je huis. De afgelopen jaren was de panterprint enorm populair. We zagen dit bij kleding, maar ook bij veel accessoires zoals vazen, kussens en plaids. Naast de panterprint heb je ook de zebraprint, tijgerprint, giraffeprint en dalmatiërprint. Wil je echt iets opvallends dan kun je een dierenprint gebruiken met behang. Als je dit combineert met rustige meubelen, kleuren en accessoires van natuurlijke materialen heb je een mooie eye-catcher!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 000Combi-tigre-300x241.jpg

Ik hoop dat je zo flink aan de slag kan in je interieur, succes.

Nog meer inspiratie opdoen?