Een stoere mancave kan verschillende functies hebben. Op Wikipedia zeggen ze dat een mancave een plek is waar mannen hun hobby of favoriete bezigheden kunnen beoefenen. Vaak wordt er voor een garage, kelder of zolderkamer gekozen, die helemaal naar eigen smaak ingericht kan worden. De ‘cave’ kan dus voor verschillende doelen gebruikt worden, zowel als hobbyruimte als een plek voor ontspanning. Denk bij het inrichten aan donkere mannelijke kleuren. De stijlen modern, rustiek en industrieel passen hier uitstekend, deze woonstijlen geven allen een stoere maar toch huiselijke uitstraling

Een bar

Een gezellige avond organiseren voor vrienden, denk dan eens aan een bar. Een koelkast voor de koude drankjes, een groot wandrek aan de muur voor glazen etc. Bij een bar denk ik dan aan donker hout, ruw en stoer met een paar leren barkrukken erbij. De ideale plek voor een spelletje kaarten of leuke gesprekken. De muur achter de bar geef je een stoere look door hout tegen de muur, een donkere kleur verf of steen strips. En denk ook aan die lekkere snack, een plekje voor een grill of frituur hoort er natuurlijk ook bij.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10168000romaro-parantino-sfeer-221x300.jpg

Een fijne lounge hoek

Een comfortabele bank is een must in een mancave. Zeker als je de ruimte wilt gebruiken voor het kijken naar je favoriete films, voetbalwedstrijden of om te gamen. Met een paar relaxstoelen erbij creëer je meer zitplekken. En de wand? Maak deze wit, zo kun je namelijk met een HD-projector de ultieme bioscoop belevenis thuis creëren.

Wanddecoratie

De muren aankleden met toffe wanddecoratie? Dit laat zien waar de man van de cave van houdt. Is hij gek op auto's? Bekleed de wanden met nummerborden en grote posters van auto's. Heeft de man een favoriete voetbalclub? Laat dat zien aan de muur. Is hij een echte filmliefhebber? Hang grote ingelijste filmposters op. Liever toch een neutrale look, er zijn genoeg andere wanddecoraties die in een mancave passen. Zelfs metalen borden geven een mannelijke uitstraling. Kortom, keuze genoeg.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10264335carpino-sfeer-264x300.jpg

Sport en spel

Een mancave is een ideale plek voor het uitoefenen van sport. Denk aan fitnessapparaten zoals; een boksbal, loopband, halters, fiets, etc. Maar ook voor gezellige activiteiten die je samen kunt doen is de mancave ideaal; een dartbord, tafeltennis-, pool- of voetbaltafel.

Verlichting en gadgets

Verlichting zorgt niet alleen voor sfeer maar is ook erg belangrijk. Op plekken als een pooltafel wil je wel genoeg verlichting hebben. Mooie stoere industriële lampen passen goed en geven een gezellig huiselijk gevoel. Bij je eigen thuisbioscoop wil je natuurlijk ook goede speakers aan de muur. Wat ikzelf een toffe gadget vind is een jukebox. Houd je van muziek dan mag deze zeker niet ontbreken.

Alle ingrediënten voor de leukste avonden in een mancave!

Nog meer inspiratie opdoen?