De hal is voor mensen die bij je op visite komen de eerste indruk van je interieur, maar ook voor jezelf de ruimte waar je als eerste thuiskomt na een lange dag werken. Voor veel mensen is de hal een lastige ruimte in huis. Vaak is de ruimte klein of smal en oogt het snel rommelig door de vele spullen die je in een hal kwijt wilt.  Welke ruimte heb je en wat wil je laten zien?

Wand en vloer 

Een stijlvolle vloer in de hal zorgt voor een warme uitstraling. Denk aan een mooie tegelvloer of laminaat in een warme kleur. Heb je een smalle hal dan kun je de vloer ook diagonaal leggen, voor een ruimtelijk effect. Omdat de hal vaak smal en klein is kun je beter voor lichte kleuren gaan. Heb je een grote hal kun je ook een donkere wand maken voor een knusser effect. Accentueer de hoogte, breedte of lengte. Bij een lange wand is het ook erg mooi om een lambrisering aan te brengen.  

Prachtig in combi met wat mooie wand kapstokken of haken. Heb je een open ruimte onder de trap? Gebruik die ruimte! Heb je meerdere deuren in je hal? Verf er dan 1 met krijtbordverf. Leuk om teksten op te schrijven of berichtjes voor elkaar!  



Opgeruimd staat nestjes 

De hal is soms een lege kale ruimte, maar ook vaak een rommelige ruimte vol jassen, tassen en schoenen. Hoe zorg je ervoor dat het netjes en opgeruimd is? Gebruik de ruimte goed kies een paar praktische meubels.  

Het belangrijkste in een hal is toch wel een kapstok. Heb je hoek in de hal die anders leeg blijft dan kun je daar een staande kapstok neerzetten. Heb je juist een hele smalle hal dan zou ik voor een wandkapstok gaan. Hang alleen de jassen op die je wekelijks gebruikt en hang de andere jassen bijvoorbeeld in je kledingkast of op zolder. Ook kun je een aantal wandhaken ophangen om je tassen en sjaals aan te hangen. Een plek om schoenen op te ruimen is ook erg fijn.



De mogelijkheden zijn groot! Zo kun je een schoenenrek neerzetten of gewoon wat plankjes ophangen om schoenen neer te zetten. Houten kistjes aan de muur is ook een leuke optie of als je juist een hele kleine smalle hal hebt kun je voor een hoge smalle kast kiezen. Heb je nog wat ruimte over aan de wand hang dan een plank op! Hier kun je wat mandjes neerzetten die weer erg handig zijn voor handschoenen en mutsen. Heb je echt heel weinig ruimte in je hal dan zijn er ook handige deurhangers voor jassen en schoenen.  

Stijlen van de hal  

Gebruik een paar mooie items om je hal helemaal af te stijlen! Door een spiegel te gebruiken kun je de ruimte groter laten lijken. Bij een lange wand kun je een grote ronde spiegel ophangen en bij een grote hal kun je ook een grote staande spiegel neerzetten. Een spiegel is niet alleen een mooie accessoire maar ook erg handig om jezelf nog even te checken voor je naar buiten gaat.



Een ander handig meubel is een bankje. Het oogt niet alleen mooi, maar is ook super makkelijk om te gebruiken wanneer je je schoenen aan moet trekken of de schoentjes van je kind. Heb je veel lege wanden, denk dan aan een plankje of bakje voor je sleutels, een klok of wat posters. Wil je het persoonlijker maken dan kun je een fotowand maken of wat enkele foto's en persoonlijke kaartjes. Stijl het helemaal af met een paar mooie groene planten of hangplantjes!  

Nog meer inspiratie opdoen?


  • De voordelen van een hoekbank
    Het kiezen van een bank is niet gemakkelijk, want de keuze is zo groot. In deze blog vertel ik je over de voordelen van een hoekbank in je interieur is en waar je op mag letten voordat je gaat shoppen.
  • Uitgelicht: tafelserie Tavolo
    De tafelserie Tavolo is exclusief ontworpen voor Pronto Wonen en bestaat uit tafelbladen van massief eiken met stalen onderstellen. Iedere tafel is uniek!
  • Een stijlvolle hal inrichten 
    Voor veel mensen is de hal een lastige ruimte in huis. Vaak is de ruimte klein of smal en oogt het snel rommelig door de vele spullen die je in een hal kwijt wilt.  Welke ruimte heb je en wat wil je laten zien?
  • UItgelicht: meubelserie Veneta
    Een stijlvolle meubelserie met een industriële uitstraling. Verschillende boekenkasten, verschillende lengtes en uitvoering van de eettafel en nog veel meer moois! Ben jij benieuwd, lees dan snel verder.