Met deze tip(s) absoluut! Een zwart en wit interieur is tijdloos en een fijne basis om die rust en balans in je interieur te houden. Vind je het moeilijk om de warmte en gezelligheid in je interieur aan te brengen? Dan geef ik je nu wat fijne tips die je in je oren moet knopen voor een verbluffend mooi resultaat!

Speel met materialen

Materialen laten je interieur leven. Hard, zacht, koud, warm, glad, ruw etc. zijn allemaal materialen. Belangrijk is dat je diverse materialen met elkaar combineert, dus bv een harde gladde vloer met een zacht warm tapijt. Voor een warme look in je interieur zijn in ieder geval zachte stoffen een must! Met een mix van materialen voorkom je dat jouw zwart-wit interieur te eentonig wordt. Heb je een mooie zwarte eettafel of zwarte kast in je woonkamer staan, combineer dit met een gaaf vloerkleed! Bonuspunten dus voor vloerkleden, want daarmee maak je jouw interieur niet alleen optisch warmer mee, maar ook jouw voeten zullen er meer dan blij mee zijn. Verder zijn een wollen plaid op de bank, een dierenvacht, fluffy kussens of een fauteuil met een fluwelen stof in de woonkamer, manieren om te spelen met materiaalsoorten waardoor je meer warmte en sfeer creëert.



Varieer in natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn van zichzelf vaak al warm qua kleur. Door het toevoegen van rotan, hout, riet en leder breng je makkelijk sfeer in huis. Koop suède kussens of leg een leuk vachtje in je rotan hangstoel, kom naar de winkel voor een rieten mand en maak leren hengseltjes aan de kastdeuren.

(Geur)kaarsen

Kaarsen zijn een echte must have voor een warme look in huis. Je kan ’s avonds de grote lampen uit doen en de kaarsjes aan doen en lekker met een dekentje op de bank schuiven. Een fris en strak interieur is dan opeens toch heel gezellig. Als je voor geurkaarsen kiest, heb je ook direct een heerlijk geurtje in huis. Zo voelt het in je woonkamer meteen een stuk knusser.



Grijstinten

Grijstinten zijn een mooie aanvulling op een zwart-wit interieur. Dat is niet alleen omdat het de middenweg is tussen zwart en wit. Grijs is een neutrale kleur die goed te combineren is en net iets zachter toont dan zwart, maar meer warmte uitstraalt dan wit. Daarom is het zeker aan te raden om wat grijstinten toe te voegen aan je interieur voor wat extra warmte en zachtheid.

Accessoires in accentkleuren

Wil je toch nog een extra kleur in huis? Voeg dan een accentkleur toe. Een accentkleur kan werkelijk iedere kleur zijn die je maar wilt. Denk aan pasteltinten, groentinten of kopertinten. Ga je voor een accentkleur, doe dit dan subtiel en laat het niet te veel overheersen.

Kies voor accessoires in één of maximaal 3 accentkleuren in een zwart-witte woonkamer. Voeg bijvoorbeeld kussens, kaarsen of servies in die kleur toe. Het is verstandig om te werken met een kleurpalet, want accessoires vind je nooit in precies dezelfde kleur. Die mooie rode vaas is net een andere kleur rood als dat rode kussen. Maar als je werkt met tinten is dat niet erg. Dan is je accentkleur rood en kan je dus spelen met allerlei roodtinten.



(Droog)bloemen en planten

Bloemen en planten zorgen voor een gezellige, huiselijke sfeer. Daarnaast brengen ze op een subtiele manier een beetje kleur aan je zwart-wit interieur. Vooral groene planten steken mooi af tegen het zwart-wit waardoor je plant een echte eyecatcher wordt. Heb je geen groene vingers? Lees dan mijn blog over nepplanten of kies voor droogbloemen. Hangplanten, een mooie grote bos veldbloemen of cactussen, zelfs één bloem in een vaas kan al voor een knus effect zorgen!

Creëer speelsheid

Vind je een zwart-wit interieur wat te serieus en te strak? Zorg voor een speels effect. Bij de combinatie zwart en wit is schoolbordverf erg tof. Je kunt er je benodigde boodschappen, tekeningen of inspirerende quotes op zetten. En het handige aan schoolbordverf is dat je het krijt er ieder moment weer vanaf kunt halen en een nieuwe look kunt creëren.
Schoolbordverf is er in allerlei verschillende kleuren zodat je het ook in je accentkleur kunt kiezen.

Foto’s creëren ook speelsheid. Ga voor een muur vol foto’s in een thema of in een rustige kleur, kies voor zwart wit foto’s afgewisseld met een leuke inspirerende quote of kies de mooiste en druk die groot af.

Kies voor vintage meubelen die je kunt vinden bij vele soorten woonwinkels of online kanalen. Het leuke van vintage is dat het met vrijwel elke interieur stijl te combineren is. Bij een zwart-wit interieur zorgt het voor meer sfeer.



Koop lampen met een warme lichtkleur

De verlichting van een zwart-wit interieur is ook ontzettend belangrijk. Door het sobere kleurenpalet is het nog belangrijker om de juiste lichtkleur te selecteren. Voor deze woonstijl raad ik een warme verlichting aan. Dat zijn lampen met een zachtgele gloed. Lampen met een hoge kleurtemperatuur (koel wit licht) laat je beter links liggen, want die ogen echt niet gezellig.

Een zwart-wit interieur gezellig?

Heb ik je inspiratie aangewakkerd? Ik ben benieuwd welke bovenstaande tips je gaat toepassen in je eigen interieur! Succes!

Nog meer inspiratie opdoen?


  • Onze voorjaarsthema 2021
    In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van nieuwe Pronto voorjaarstrends voor je interieur. We kennen allemaal denk ik wel dat we voelen dat het voorjaar wordt en dat de drang om te veranderen begint te komen. Lees je mee?
  • Musthave accessoires in de keuken!
    De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden?
  • Maak van je keuken een leefkeuken!
    Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken?
  • Stijlvol, helemaal tot rust komen! 
    Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?