Het landelijk interieur is een woonstijl die we al vele jaren zien. Nog steeds is het één van de woonstijlen die veel wordt toegepast in het interieur. Wij begrijpen zeker waarom; een landelijk interieur is tijdloos. Al zien we de laatste jaren wel een twist naar het eigentijds landelijk wonen. Wat houdt dit in? Daarover vertellen we je alles in deze blog.

Wat is een eigentijds landelijk interieur?

Een landelijk interieur kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Bij deze woonstijl haal je de natuur in huis en zorg je voor rust en eenheid. De franjes en tierelantijntjes laten we tegenwoordig voor wat ze zijn, we combineren nu juist meubelen en accessoires uit bijvoorbeeld een moderne woonstijl. Zo wordt de landelijke woonstijl eigentijds, zeker als je het op de juiste manier weet te combineren.



Hoe creëer je een eigentijds landelijk interieur?

Simpel; bij modern kies je voor strakke lijnen en bij landelijk juist voor zachte of sierlijke lijnen. Voor het moderne tintje bij het landelijk interieur kies je bijvoorbeeld voor een stalen deur of een vloer van beton(look). Beiden zijn een soort van natuurproduct en passen hierom perfect bij de landelijke woonstijl. De strakke lijnen van een stalen deur en het naadloze effect van betonvloer benadrukken de moderne touch. Vaak is een modern landelijk interieur minimalistisch. We zien veel grote woonaccessoires en planten.



De kleuren

Zowel bij een modern als een landelijk interieur zien we voor de basis dezelfde kleuren; zwart, grijs en wit. Voor het landelijke gevoel voegen we hieraan aardetinten toe zoals; beige, zand en taupe. Deze zachte tinten zorgen voor de warme en huiselijke sfeer binnen een modern landelijk interieur.

De materialen in een eigentijds landelijk interieur

Binnen deze woonstijl zien we vaak dat de eigenschappen van het landelijke interieur worden benadrukt; warmte, sfeer en gezelligheid. De materialen zijn van hout, leder, linnen of wol in aardetinten. Zo wordt het interieur heel sfeervol en vooral huiselijk.



Samenvatting

Bij de woonstijl eigentijds landelijk zien we; strakke lijnen, minimalisme, gecombineerd met natuurlijke materialen in aardetinten. Zin een in eigentijds landelijk interieur? Ga aan de slag met onze tips.

Nog meer inspiratie opdoen?


  • Onze voorjaarsthema 2021
    In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van nieuwe Pronto voorjaarstrends voor je interieur. We kennen allemaal denk ik wel dat we voelen dat het voorjaar wordt en dat de drang om te veranderen begint te komen. Lees je mee?
  • Musthave accessoires in de keuken!
    De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden?
  • Maak van je keuken een leefkeuken!
    Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken?
  • Stijlvol, helemaal tot rust komen! 
    Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?