Wat zijn wij fan van het Etnic Moments thema voor in huis! Deze wereldse woonstijl staat voor verschillende invloeden van buitenaf. Het is de woontrend voor de globetrotters onder ons. Voorheen reisden we steeds vaker én langer en namen van alles mee naar huis. Gelukkig kun je ook nu dit heerlijke vakantiegevoel toch nog een beetje beleven, think Etnic Moments. De woontrend vol natuurlijke kleuren, hout, prints, riet en planten laat ons denken aan de vrolijke zomer en het heerlijk buiten zijn.

Hout in huis

De zomer staat voor onze deuren en helaas worden onze reisplannen net even anders. Tijd om je interieur een boost te geven. De huidige trend laat veel houten meubels in interieurs zien en dat is nu precies wat er bij Etnic Moments past. What about; houten kasten, lampen en salontafels. Ben jij ook net zo stoer als hout? Bekijk dan eens dit mooie dressoir. Een echte eyecatcher voor in huis en zo zorg je ook nog eens voor een natuurlijke touch. Zet er een ornament met schelpen of gewei op et voilà, je hebt gelijk een leuk vakantiesfeertje!



Natuurlijke materialen

Ze zijn veelzijdig en laten zich makkelijk combineren. Mix gerust natuurlijke materialen met andere stijlen. Wat je interieurstijl ook is, er is altijd een natuurlijk materiaal dat hier mooi bij past. En zolang je het kleurenpalet naturel houdt, blijft de basis rust uitstralen. Een idee is bijvoorbeeld om industriële materialen met rauwe, onafgewerkte elementen te combineren.

Planten, planten en planten in het interieur

Planten zijn helemaal hot bij deze look. Hoe meer planten hoe beter! Zorg dat overal in huis de leukste planten staan. Dus ook in de hal, slaapkamer, keuken, badkamer, toilet en natuurlijk in de woonkamer. Overal in huis wil je een fijne sfeer creëren en dat doe je zeker door leuke planten in stoere potten neer te zetten. De Strelitzia of de Pannenkoekenplant zijn superleuk voor in de woonkamer. Voor in de badkamer of hal zijn een Graslelie of een Lepelplant ideaal. En de keuken? Je raadt het al, daar staan natuurlijk verschillende soorten verse kruiden.

Groen in huis

In de natuur voelen we ons vaak fijn. Bomen, planten en frisse lucht werken rustgevend. Met het woonthema Etnic Moments haal je dit gevoel gewoon in huis. Daar heb je echt geen groene vingers voor nodig. Mix natuurlijke of hergebruikte materialen met diverse groentinten voor dat heerlijke warme buitengevoel.

Zeker leuk al die wuivende palmen, stekelige cactussen en felgekleurde Bromelia’s. Maar planten hebben verzorging nodig en dat kost tijd. Daarom is het wellicht een topidee om voor een behang met bos-, blader- of jungledessin te kiezen. Mooi voor een statement op een lange wand. Op iets simpeler; de muren in groene ton-sur-ton tinten verven kan ook.

Over een statement gesproken, dit is ook te realiseren door voor één grote of bijzondere plant te kiezen. Het scheelt in onderhoud en je haalt toch de natuur naar binnen. Welke? Een exotisch bananenboompje of de gatenplant; Monstera Deliciosa. Kies voor potten in natuurlijke tinten of materialen en het oogt nog ‘groener’.



Woonaccessoires

Accessoires doen van alles met de sfeer in huis. Denk aan leuke kaarsen, mooie beelden, ornamenten, kandelaars. Alles wat je interieur compleet maakt, maar ook zeker kussens en plaids. Bij Etnic Moments passen vele soorten prints, kleuren en materialen. De Oosterse stijl is hiervan een goed voorbeeld. Kies voor leuke prints met Marokkaanse invloeden of een plaid in een diep donkergroene kleur. Of kies voor beiden, zo krijg je een leuke en toch vooral persoonlijke combinatie.

Dieren(schedels) voelen zich helemaal thuis in het Woonthema Etnic Moments; aan de muur, op de kast, op de grond. Prachtig. Ook rieten manden in alle vormen en maten. Ideaal om spullen in op te bergen of met een mooie bloementak zien we terug in het huis van Etnic Moment. En de bank? Daar ligt een heerlijk plaid met sierkussens op.

Vloerkleed

Een vloerkleed doet erg veel met je woonkamer. Heb je altijd een vloerkleed gehad en zou je deze nu weg halen, dan beleef je direct dat er veel meer leegte ontstaat. Met een vloerkleed ontstaat meer sfeer én het brengt alle meubels samen. Zet op het vloerkleed leuke houten salontafels en zet er een plant of mand naast. Op die manier creëer je helemaal de sfeer en stijl. Precies zoals jij het wil.

Maak het persoonlijk

Heb je veel gereisd? Dan is het zeker een aanrader om je souvenirs in je inrichting terug te laten komen. Hierdoor geef je het interieur een persoonlijke touch. Wij kunnen ons geluk niet op met het woonthema Etnic Moments. Mix & Match ook en je zult zien dat je toch nog een beeje in vakantiestemming komt. Shop ze!

Nog meer inspiratie opdoen?


  • Onze voorjaarsthema 2021
    In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van nieuwe Pronto voorjaarstrends voor je interieur. We kennen allemaal denk ik wel dat we voelen dat het voorjaar wordt en dat de drang om te veranderen begint te komen. Lees je mee?
  • Musthave accessoires in de keuken!
    De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden?
  • Maak van je keuken een leefkeuken!
    Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken?
  • Stijlvol, helemaal tot rust komen! 
    Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?