Tijd voor ons kleurrijke woonthema. We zien de neutrale basis van de voorjaarthema’s Naturel Twist en Etnic Moments, maar dan met vriendelijke en vooral vrolijke gekleurde woonaccessoires. In deze blog laten we je deze keer zien hoe eenvoudig je kleur kunt toevoegen aan een neutrale basis.

Bij dit voorjaarsthema zien we heel veel warme kleuren. Denk aan oud roze, gember, oranje of warme roodtinten. Een kleur die ook steeds populairder wordt, is de kleur terracotta. Wanneer je kiest voor een van de genoemde kleuren op de muur, zul je direct beleven dat jouw interieur een warme look krijgt.

Een warme lichte basis geeft een zomers gevoel.

Geef je interieur karakter! Hiermee wordt het helemaal Friendly Ginger. Stap eens uit je comfortzone en kies voor een nieuwe en opvallende kleur op de muur. Of wat ook een idee is, een uniek meubel. Durf vintage met nieuw te combineren. Maak het persoonlijk met foto’s en souvenirs.



Kleurrijke accessoires

Als je van kleur houdt, maak je in een handomdraai een kleurrijk geheel met accessoires. Bij Friendly Ginger kiezen we voor een mix van de kleuren; mosterd, spiced honey en afgezwakt koraal gecombineerd met diverse bruintinten en wit. Deze natuurlijke kleuren zorgen voor een harmonieus en kleurrijk geheel. Patronen en prints mogen, zolang ze maar zorgen voor de balans.

Natuurlijke materialen zorgen voor de balans met de kleuren

Bij dit woonthema is bewust gekozen voor een combinatie met natuurlijke materialen. Planten, steen en hout zorgen voor een harmonieus geheel. Door de natuurlijke materialen te combineren met de eerder genoemde kleuren, ontstaat de juiste balans. Ze zorgen ook nog eens voor een aangename sfeer en ze zijn rustig van kleur.

Materialen die je moet hebben voor een Friendly Ginger interieur

Natuurlijke materialen zijn echt een absolute must en kunnen worden toegepast voor meubelen en decoratieve elementen. Denk aan de volgende karakteristieke materialen:

  • Rotan vlechtwerk voor; stoelen, fauteuils en banken, maar ook verlichting en accessoires
  • Sisal en kokosvezel voor; manden en poefjes
  • Stoffen zoals linnen of katoen, als het even kan bedrukt met bloemmotieven
  • Exotische houtsoorten zoals teak of bamboe
  • Exotische planten en bloemen


Buiten jouw comfortzone

We snappen dat het buiten je comfortzone stappen best even lastig is. Misschien voel je dit ook wanneer je in een woonwinkel bent en je toch snel voor je vertrouwde smaak gaat. Helemaal goed! Alleen door soms te kiezen voor iets anders zul je ervaren dat je interieur gelijk een hele andere uitstraling kan krijgen. Maar waar begin je? En waar kies je voor? De eerste tip: doe inspiratie op via Pinterest en maak daar je eigen moodboards. Bewaar de foto’s die je aanspreken, maar wel heel anders zijn op je moodboard. Door hiermee bezig te zijn en vooral te spelen, zul je zien dat het gemakkelijk wordt om voor iets anders te kiezen.

Tips voor deze kleurrijke zomerse stijl

Voor een echt zomerse stijl zorg je voor een lichte en warme basis. Je vermijdt harde koele of heel intense kleuren. Je kiest voor pasteltinten met een warme ondertoon. Voorkom een zoetsappige stijl, door te combineren met grijs. Zorg voor vriendelijk gekleurde woonaccessoires. Tip, kies voor maximaal 4 verschillende kleuren/ tinten.

Prints kunnen prima in deze stijl. Let goed op de kleurencombinaties. Zorg dat het niet te overdadig wordt en blijf in balans.

Zou jij gaan voor een warme en vriendelijke kleur in huis? Of hou je het liever natuurlijk? Daar lees je in het vorige voorjaarsthema meer over. Wij zijn benieuwd!

Nog meer inspiratie opdoen?


  • Onze voorjaarsthema 2021
    In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van nieuwe Pronto voorjaarstrends voor je interieur. We kennen allemaal denk ik wel dat we voelen dat het voorjaar wordt en dat de drang om te veranderen begint te komen. Lees je mee?
  • Musthave accessoires in de keuken!
    De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden?
  • Maak van je keuken een leefkeuken!
    Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken?
  • Stijlvol, helemaal tot rust komen! 
    Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?