De gezellige kerstdagen zijn weer (bijna) voorbij en we kunnen de kerstboom en alle kerstversiering (dan) weer opruimen. De dozen verdwijnen weer voor 11 maanden op de zolder en we blijven achter met een leeg en kaal huis. Zo voelt het tenminste voor veel mensen en anderen zijn juist blij dat alle drukte, inclusief de kerstaccessoires weer weg zijn. Vaak voelt het ook als een nieuw jaar en een nieuwe start. Tijd voor een goede schoonmaak- en opruimbeurt en jawel.. op zoek naar nieuwe accessoires.

Een lege plek

Of je nu wel of niet blij bent dat alle kerstspullen weer weg zijn, er ontstaat altijd weer die lege plek. Tijd om weer eens goed naar je indeling te kijken en te schuiven met meubelen en accessoires. Misschien kun je de bank een slag draaien, je zit- en eethoek omwisselen of alleen een kast verplaatsen. Het lijkt gelijk heel anders, zeker met een paar nieuwe accessoires erbij. Je kunt ook alleen die lege plek vullen met iets heel moois. Ik heb 4 tips voor het invullen van die lege plek.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10380040Tusari-Sfeer-225x300.jpg

1. Een mooie fauteuil.
Naast een eyecatcher, ook heel functioneel. Je hebt een extra zitje in huis en zeker als het een rustige hoek is kan dat heel fijn zijn om daarin lekker een boek of krant te lezen.
2. Een vloerlamp.
Nu de gezellige kerstlichtjes opgeruimd zijn, kan het gelijk een stuk donkerder aanvoelen. Met een mooie vloerlamp is dit zo opgelost en het staat ook nog eens heel mooi.
3. Een bijzettafel.
Hier kun je een gezellig hoekje van maken en deze stijlen met een lamp, wat kaarsen en plantjes.
4. Een poef.
Hiermee kun je een combinatie van maken van een extra zit plek en een bijzettafeltje. Een dienblad erop en stijlen maar!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10348769Mondini-Sfeer-1-225x300.jpg

Groen eruit, groen erin

Het gezegde zegt het al; kerstboom eruit – kamerplant erin. Groen in huis staat alleen fris en geeft ook veel sfeer. Een mooie grote kamerplant op de plek van de kerstboom is dus altijd een goed idee! Kijk wel goed naar de plek waar je kerstboom stond. Is het een donkere plek of juist een plek waar veel zonlicht naar binnen komt? Een paar voorbeelden van een mooie grote kamerplant zijn de Strelitzia, de Goudpalm, de Ficus en de Dracaena. Er zijn er natuurlijk nog veel meer, maar met deze grote planten kun je echt een statement maken!

Haal weer gezelligheid naar binnen

De kerst is dan wel voorbij, maar de winter nog lange niet. De dagen zijn nog steeds kort en koud en we leven nog steeds veel binnen. Koop een mooie bos bloemen en zet deze met een mooie vaas op tafel. Zo heb je snel kleur en sfeer. Maar dit kan ook met droogbloemen en takken die nu helemaal in zijn. Wat denk je van een heel grote vaas op de grond met takken, pluimen of droogbloemen op de lege plek van de kerstboom. Mis je de gezellige kerstlichtjes in huis? Ga dan op zoek naar nieuwe lantaarns of mooie kaarsen. Maak er een groepje van en creëer zo gezellige hoekjes. Nog wat gezellige cozy kussens en fijne zachte plaids voor op de bank, je leest de koude gezellige dagen zijn nog niet voorbij!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10364613-14sizzano-sfeer-200x300.jpg

Nog meer inspiratie opdoen?