Een grijze salon

Een salon is een grote aankoop waar je zeker wel een paar keer goed over nadenkt. De vorm, de afmetingen en zeker ook de kleur. Meer dan de helft van alle mensen heeft een grijze salon. Grijs is er natuurlijk in een heleboel verschillende tinten, van lichtgrijs tot het donkere antraciet. Grijs past in elke interieur en elke kleur past eigenlijk weer op grijs.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10380035Tusari-Cornedo-Sfeer-300x267.jpg

Stijlen met kleur

Bij het stijlen van een grijze salon denken we al snel aan kleur. Toch is het goed om in 1 stijl en met 1 of 2 kleurenpallets te werken. Voorbeelden van het werken met twee kleuren kunnen zijn, groen en blauw, roze en geel, maar ook terra en roze of terra en blauw. Durf kleur te gebruiken, maar zorg er wel voor dat het één geheel blijft. Als je 1 kleurenpallet gebruikt kun je werken met ton sur ton, ofwel kleur op kleur. Verschillende tinten van 1 kleur zorgt ervoor dat het rustig blijft en toch lijken het meerdere kleuren. Ook kun je je grijze salon heel goed stijlen met andere tinten grijs.

Het stijlen van de salon

Je salon stijlen doe je doormiddel van kussens, spreien, plaids en eventueel een lekker warm schapenvacht. We hebben het gehad over kleur, maar kussens zijn er ook in verschillende vormen, maten en veel verschillende stofjes. Door groepjes te maken krijg je een luxe en warme uitstraling. Je kunt een schapenvachtje op één van de zitvlakken leggen en een plaid bijvoorbeeld leuk over een armleuning leggen. Dit hoeft niet helemaal netjes opgevouwen te zijn, maar juist een beetje rommelig lijkt heel gezellig vinden wij altijd. Maak 1 geheel van je zithoek, door een vloerkleed en een salontafel of tafeltjes met dezelfde kleuren te stijlen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10377397Tarragona-Travi-Sfeer-300x217.jpg

Een cognackleurige salon

De laatste jaren is een cognac kleurige salon ook razend populair. Deze salon zien we veel in een stoere industriële stijl, maar zien we ook veel in de groene urban jungle stijl en past ook goed in een Scandinavische stijl. De kleur cognac is een hele warme kleur die je goed kunt combineren.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10332016Moletti-Travi-Sfeer-300x211.jpg

Combineren met kleur

Voor een luxe uitstraling kun je een cognac kleurige salon goed combineren met donkere kleuren. Wil je juist een frisse uitstraling, ga dan voor lichte kleuren. De naturel kleuren passen erg goed en houden het rustig, denk aan een kleurenpallet van wit, beige en zand tinten.
Een meer gewaagde keuze is het combineren met pasteltinten. Dit lijkt misschien een hele rare combinatie, maar past ontzettend goed bij elkaar en zorgt ervoor dat de salon een zachtere uitstraling krijgt.

Het stijlen van deze salon

In een industriële stijl combineer je deze salon met hout en metaal voor een stoere look. Blauwtinten op de salon geven deze look een chique uitstaling, maar ook zwart/wit doet het erg goed in deze stijl. Wil je het juist iets zachter en warmer maken, ga dan voor verschillende naturel tinten. Veel warme kussens van verschillende stofjes, een schapenvachtje en een lekker warm plaid van bijvoorbeeld een teddy stof. In een Scandinavische stijl zie je juist veel lichte kleuren, licht hout en lichte muren. Een combinatie met pasteltinten past hier heel goed, of ook de naturel tinten.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10330362pantini-verato-sfeer-300x216.jpg

Elk seizoen anders!

Bij veel interieurliefhebbers zien we elk seizoen een andere kleur. Je hoeft niet je hele interieur om te gooien of te veranderen voor een hele andere look. Een andere kleur kussens en accessoires maakt al een heel verschil! Zo is je interieur elk seizoen anders!

Nog meer inspiratie opdoen?