Een nieuwe bank kiezen is niet altijd even gemakkelijk: welke kleur wil je, wat voor een materiaal en waar moet je eigenlijk nog meer op letten? Vooral nu we allemaal meer thuis zitten, kom je er misschien achter dat de bank toch wel aan vervanging toe is. In deze blog delen we met je de do’s en don’ts voor het kiezen van een nieuwe bank. Hopelijk wordt de keuze op deze manier een stuk gemakkelijker voor je!

Tijd voor inspiratie

Om te beginnen is het slim om te kijken naar wat je precies mooi vindt. Wat past er bij jouw stijl en smaak? Dit is zo persoonlijk en daarom extra belangrijk om te kijken waar jij je goed bij voelt. Kijk eens rond voor inspiratie: op Pinterest, in magazines of bezoek een Pronto woonwinkel. Los van de inspiratie kun je bij Pronto Wonen altijd terecht voor gratis styling- en interieuradvies. Hulp nodig bij het kiezen van een bank? No problem!

Door online inspiratie op te doen, kun je alvast voor jezelf een beeld vormen. Past het wel in jouw woonkamer en qua uitstraling? Vragen waarbij wij je altijd van het juiste advies voorzien.



De beste plek

De plek uitkiezen waar de bank komt te staan, is natuurlijk een belangrijke (en logische) stap. Je wilt de bank ergens plaatsen waardoor je woonkamer goed tot z’n recht komt. Het moet ruimtelijk en open ogen. Misschien heb je nog ergens een plattegrond liggen (zo niet: maak dan zelf een schets) en bekijk zo hoe de bank in de ruimte kan komen te staan. Veel mensen zetten de bank tegen een muur, maar mocht je een grotere woonkamer hebben, is het ook leuk om de bank een stuk er vanaf te zetten. Hierdoor heb je bijvoorbeeld extra plek voor een leuke sidetable.

Soort bank

Eigenlijk hoort dit een beetje bij de eerste stap, namelijk het opdoen van inspiratie, maar het is toch goed om dit onderwerp eventjes uit te lichten. Als het gaat om een bank, zijn er verschillende mogelijkheden. Misschien leent jouw woonkamer zich perfect voor een hoekbank of driezits. Maar het kan ook zijn dat je een kleinere woonkamer hebt, waar je minder plek hebt. Een voordehand liggende keuze hoeft niet altijd de beste keuze te zijn! Think outside the box.



Materiaal

De materiaalsoort maakt de bank helemaal af én is bepalend voor de uitstraling. Hou je van een stoere interieurstijl, bijvoorbeeld de industriële stijl? Kies dan voor een lederen look. Ga je toch eerder voor een landelijke uitstraling? Een stoffen bank zal dan beter tot z’n recht komen. Eindeloos veel mogelijkheden – zeker slim om dus ook deze verschillende opties naast elkaar te leggen om zo jouw keuze te maken. Verder adviseren we altijd om even langs een winkel te gaan, zodat je ook kunt proefzitten. Er valt namelijk veel te kiezen qua zitcomforts voor zowel het rug- als zitkussen!

Als het gaat om materialen, is het ook slim om naar je huishouden te kijken. Heb je huisdieren of kinderen? Ga dan voor een stof die je gemakkelijk schoon kunt maken!



Styling

De styling is ontzettend belangrijk. Dit geldt natuurlijk voor iedere ruimte in jouw huis. Bovendien kun je elke keer weer een vernieuwende touch geven aan je woonkamer. Plaats per seizoen weer andere sierkussens, in de winter extra kaarsen, een nieuwe hanglamp boven de zithoek en ga zo maar door. Ook doen kleuren op de muur een hoop! Wil je dat jouw bank er echt uitspringt? Kies dan voor een neutrale kleur, bijvoorbeeld een natuur- of grijstint. Tegenwoordig zien we ook steeds vaker dat olijfgroen of licht terracotta wordt gebruikt in interieurinrichtingen!

Vind jij het lastig om een nieuwe bank uit te kiezen? Waar let jij op? Deel het met ons op social media en tag @pronto_wonen!

Nog meer inspiratie opdoen?


  • Onze voorjaarsthema 2021
    In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van nieuwe Pronto voorjaarstrends voor je interieur. We kennen allemaal denk ik wel dat we voelen dat het voorjaar wordt en dat de drang om te veranderen begint te komen. Lees je mee?
  • Musthave accessoires in de keuken!
    De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden?
  • Maak van je keuken een leefkeuken!
    Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken?
  • Stijlvol, helemaal tot rust komen! 
    Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?