Als het gaat om het kiezen van een nieuwe tafel, zien we dat steeds meer mensen echt kijken naar de huidige interieurtrends. Denk aan verschillende vormen, kleuren en materialen. Maar wat zijn nou eigenlijk precies de interieurtrends? Wij lichten ze uit in deze blog!

Interieurtrends 2020

Voorheen zagen we dat men voornamelijk koos voor een redelijk neutrale ‘strakke’ tafel. Een tafel die jarenlang mee kan, waarvan je zeker weet dat het overal bij past en dat je het eindeloos kunt combineren. Eigenlijk zien we dit nog steeds wel, maar dan op een andere manier. Dit komt omdat we allemaal de nieuwe trends hebben omarmt. In de inleiding las je het al eventjes, maar vormen spelen bijvoorbeeld een belangrijke rol hierin. Een ronde of ovale tafel is erg populair! Het geeft een ruimte een speelse uitstraling en daardoor zul er niet op uitgekeken raken.

Materiaalsoorten

Wanneer we kijken naar de materialen voor de tafels zien we nog steeds de populaire combinatie van hout en staal. Deze stoere uitstraling past bij veel verschillende interieurstijlen en kun je goed combineren met diverse stoelen bijvoorbeeld. Als het gaat om salontafels kun je er verschillende leuke woonaccessoires op neerzetten. Het is juist extra leuk als een tafel een robuuste look heeft! Wij zijn er gek op.



Maar waar let je nou precies op?

Oké, back to the start: het kiezen van een tafel. Of het nou gaat om de salontafel of eettafel… Het is cruciaal dat je eerst goed kijkt naar de ruimte. Heb je een redelijk smalle en lange ruimte? Dan kun je misschien het beste kiezen voor een rechthoekige eettafel en een ronde salontafel. Juist door deze verschillende vormen bij elkaar te zetten in dezelfde kamer, zorg je voor een mooi contrast.

De ruimte is dus bepalend, maar jouw interieurstijl natuurlijk ook. Verander je regelmatig van smaak of stijl? Ga dan voor een rustig ogende tafel. Hout is altijd een goed idee en vinden wij een aanrader. Hierin zijn uiteraard ook weer verschillende opties.



Kijk naar de functie

Een tafel moet mooi staan (natuurlijk ;-)), maar het moet ook functioneel zijn. Het is een must om te kijken naar waar je de tafel voor wil gebruiken (bijzettafel, eettafel, salontafel of sidetable). En, wat vind je belangrijk als het gaat om de tafel? Wil je met genoeg mensen aan de eettafel kunnen zitten? Wil je een stevige tafel, zodat je rondlopende kinderen deze niet zomaar omver kunnen lopen? Zoek je een bijzettafel om een kop koffie op neer te kunnen zetten? Loop deze vragen eerst even langs bij het maken van jouw keuze.



Handige tips!

Om af te sluiten hebben we nog een aantal praktische tips voor je:

  • Heb je een wisselend aantal mee-eters? Kies voor een uitschuiftafel.
  • Een grote ruimte? Kies voor een groot formaat. Andersom ook voor een kleine ruimte uiteraard.
  • Een extra tip voor de kleine ruimte: ga voor een ronde eettafel!
  • Mis je sfeer in huis? Ook dan raden wij een gezellige, grote ronde eettafel aan.
  • Wil je eetkamerstoelen met armleuningen? Controleer altijd of deze goed gaan passen onder de eettafel!
  • Een sidetable kiezen? Zorg voor voldoende stabiliteit en ga voor een stevige sidetable.

Een nieuwe tafel kiezen: er komt toch nog wel wat bij kijken. En, daarbij maakt het niet uit om wat voor een tafel het gaat! Hopelijk helpt deze je blog je goed op weg. Succes! Hulp nodig? Kom dan langs een van onze winkels – we geven je graag een gratis styling- en interieuradvies.

Nog meer inspiratie opdoen?


  • Onze voorjaarsthema 2021
    In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van nieuwe Pronto voorjaarstrends voor je interieur. We kennen allemaal denk ik wel dat we voelen dat het voorjaar wordt en dat de drang om te veranderen begint te komen. Lees je mee?
  • Musthave accessoires in de keuken!
    De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden?
  • Maak van je keuken een leefkeuken!
    Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken?
  • Stijlvol, helemaal tot rust komen! 
    Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?