Als we kijken naar welke interieurtrends terugkomen in 2020, dan staat landelijk wonen hier zeker bij. Het is een trend die je op veel verschillende manieren kunt combineren, zodat het een stijl is die ook bij jou past. In deze blog lees je meer over hoe je deze trend in jouw huis terug kunt laten komen.

Landelijk wonen

Bij deze interieurstijl staan woorden als comfort, rust en sfeer centraal. Een knusse inrichting, met een heerlijke plofbank, een fijne fauteuil en een grote eettafel met robuuste eetkamerstoelen. Zie je het ook gelijk voor je? Het hoeft zeker niet zo te zijn dat je bij deze interieurstijl alles op die manier moet terug laten komen. Je kunt ook kiezen voor een aantal onderdelen van deze trend, want comfort, rust en sfeer willen we allemaal wel… toch?!

Een comfortabele bank

Om te beginnen is een comfortabele bank een must. Kies voor een neutrale kleur, zoals lichtgrijs, creme of taupe. Een mooi voorbeeld hiervan is de hoekbank Pentola. Een grote grijze bank, waar je écht op kunt relaxen. En, extra handig: deze bank is verkrijgbaar in alle stoffen en ledersoorten uit de Pronto Wonen stof- en ledercollectie.



Nog meer zitcomfort

Als we kijken naar de overige zitmogelijkheden voor in je huis zijn dat de eetkamerstoelen bij de eethoek en een fauteuil in de woon- of slaapkamer. Laten we eerst eens kijken naar de eetkamerstoelen. Extra leuk is om te kiezen voor een aantal stoelen en een eetkamerbank. Dit brengt veel gezelligheid met zich mee. Als je hier echt een eyecatcher van wil maken, moet je voor contrast zorgen. Kies een donkere kleur, zoals deze eetkamerbank in het zwart.



Hou je ook zo van lekker lang tafelen met vrienden? Dan is een fijne eetkamerstoel een must. Een stoel met een armleuning zorgt voor nog meer comfort. Kijk vooral eens naar de eetfauteuil Botello. Hou je van stoer kies voor grijs of cognac, hou je van romantisch kies voor taupe en durf je het aan, combineer alle kleuren.

Gezellig tafelen!

Van eetfauteuil door naar een mooie eettafel. Een grote, houten eetkamertafel staat zo mooi! Vooral als je kiest voor eetkamerstoelen met een armleuning, is het mooi als je ook een wat grotere tafel hebt. Heb je wat minder ruimte? Kies dan voor een eetkamerstoel zonder armleuningen. Dit bespaart een hoop ruimte! De eettafel Robusto vind ik zeker een aanrader én is verkrijgbaar in verschillende formaten.



Hou jij ook zo van de landelijke interieurstijl? Uiteraard zijn er veel mogelijkheden om deze stijl eigen te maken. Van stoer tot romantisch het kan allemaal. Heb je vragen? Graag helpen we je verder.

Nog meer inspiratie opdoen?


  • Onze voorjaarsthema 2021
    In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van nieuwe Pronto voorjaarstrends voor je interieur. We kennen allemaal denk ik wel dat we voelen dat het voorjaar wordt en dat de drang om te veranderen begint te komen. Lees je mee?
  • Musthave accessoires in de keuken!
    De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden?
  • Maak van je keuken een leefkeuken!
    Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken?
  • Stijlvol, helemaal tot rust komen! 
    Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?