Ik vind een fijne sfeer in huis erg belangrijk. Ik wil mij helemaal thuis voelen als ik terugkom van een dag werken of ergens heen te zijn geweest. Dit kan op veel verschillende manieren! Bijvoorbeeld door kleur of persoonlijke spullen toe te voegen in huis. Daarnaast zijn fijne meubels ook heel belangrijk. In deze blog lees je alles over hoe je jouw huis sfeervol en gezellig kunt inrichten.

Tips, tips tips!

Om te beginnen wil ik je alvast een aantal praktische tips meegeven hoe je je huis een stuk sfeervoller kan maken:

1. Zoek verlichting

Ga op zoek naar mooie lampen, zodat het ook nog iets moois toevoegt aan jouw interieur. Zorg dat het licht een zachte, warme kleur heeft, zodat het gelijk gezellig staat. En als het gaat om kaarsen: je kunt er nooit genoeg hebben, toch?!

2. Kies een vloerkleed

Een woonkamer of slaapkamer wordt gelijk een stuk gezelliger met een vloerkleed. Dit maakt het vaak helemaal af en zorgt voor een huiselijke sfeer. Dit komt vaak door het materiaal en de kleur. Niet alleen een vloerkleed zorgt voor de sfeer, maar ook kussens
en plaids.



3. Voeg planten toe

Planten zorgen voor erg uitstraling en sfeer in huis. Naast dat het erg leuk en gezellig staat, zuiveren sommige planten ook de lucht in je kamer. Schone en frisse lucht, wie wil dat nu niet? Win-win ;-).

Meubels

Naast alle accessoires, zoals kaarsen, vloerkleden en planten zijn de ‘grote’ meubels ook erg belangrijk. Om je helemaal thuis te voelen, wil je wel comfortabel op je bank zitten, toch? Ik kwam bij Pronto Wonen (mijn favoriete winkel) veel moois tegen. Graag deel ik mijn favorieten.

Tijd om te relaxen

Na een productieve, lange werkdag wil je niets liever dan thuiskomen en heerlijk op de bank liggen. Even tijd voor jezelf is namelijk echt belangrijk. Ik kwam deze super toffe bank tegen en was direct verkocht. Deze bank zie ik al helemaal in mijn interieur staan. Om het extra comfortabel te maken kun je er ook leuke kussens op leggen! Let’s chill.



Een fijne salontafel

In een woonkamer hoort natuurlijk ook een salontafel. Deze salontafel vind ik erg mooi, omdat het hout een natuurlijke look geeft. Heerlijk thuiskomen betekent voor mij rust en ik vind dat deze salontafel dat zeker uitstraalt.

Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimd huis draagt zeker bij aan lekker thuiskomen. Ik hou ervan als mijn huis er picobello uitziet en ik niet meer hoef op te ruimen na een dag werken. Voorheen legde ik mijn jassen en tassen overal en nergens totdat ik deze kapstok tegenkwam. Uiteraard kun je je jas en/of tas ophangen, maar je kunt er ook een leuk plantje op zetten. Op deze manier geef je jouw huis echt een persoonlijke touch, zeker door her en der planten terug te laten terugkomen, een persoonlijke foto of een woonaccessoire met een mooie betekenis.

Tip! Kies voor twee kapstokken en hang deze op verschillende hoogtes, zodat het een speels effect krijgt.

Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt door deze handige tips! Meer zien van Pronto Wonen? Neem eens een kijkje op de site. Liefs!

Nog meer inspiratie opdoen?


  • Onze voorjaarsthema 2021
    In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van nieuwe Pronto voorjaarstrends voor je interieur. We kennen allemaal denk ik wel dat we voelen dat het voorjaar wordt en dat de drang om te veranderen begint te komen. Lees je mee?
  • Musthave accessoires in de keuken!
    De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden?
  • Maak van je keuken een leefkeuken!
    Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken?
  • Stijlvol, helemaal tot rust komen! 
    Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?