We zijn aangekomen bij het volgende woonthema voor dit voorjaar! Ben jij ook gek op een natuurlijke look in huis? Dan past de Natural Twist stijl helemaal bij jou. Dit duurzame woonthema draait voornamelijk om het gebruik van natuurlijke en eerlijke materialen met een unieke uitstraling. Zo geef je je interieur persoonlijkheid en een verantwoorde, eigenzinnige twist. Combineer natuurlijke harde elementen met warme texturen als hout, rotan, etnische stoffen en planten om het geheel te verzachten en creëer zo de woonsfeer met dit thema.

Rust in je interieur door een natuurlijke touch

Steeds vaker zien we natuurlijke materialen terugkomen in het interieur. Een interieur waarin producten van hout en ook planten de hoofdrol spelen. Je kunt het landelijk, Scandinavisch, botanisch of bohemian noemen. Een feit is dat deze natuurlijke, pure en duurzame materialen zorgen voor rust in je inrichting. Bovendien zijn deze pure materialen in veel gevallen ook nog eens beter voor het milieu. Win-win dus!



Een mix van materialen voor een zachte touch

De aardse en koude materialen binnen het woonthema Natural Twist worden gecombineerd met warme en zachte tegenpolen voor een sfeervol geheel. Materialen als hout en een velvet stof zijn goede voorbeelden van een warme en zachte toevoeging met een natuurlijke en aardse uitstraling.

De centrale plek in huis: de bank

Een bank staat vaak centraal in het interieur. Zorg er daarom voor dat je een bank kiest die perfect in jouw woonkamer past. Denk hierbij aan de grootte van de bank, maar ook aan de kleur. Kies een mooie taupe kleur voor een echte natuurlijke uitstraling. Combineer hierbij mooie plaids en kussens en maak de woonkamer helemaal af met een gaaf vloerkleed! Een tip; kies voor een plaid van linnen. Dit past echt helemaal bij Natural Twist. Zie jij het al helemaal voor je?

Grote meubels met ruimte voor het hele gezin

Maak een statement in het Natural Twist interieur door te kiezen voor grote meubels; een royale hoekbank, comfortabele fauteuil en/of een grote eettafel. Dit alles biedt voldoende ruimte om met het hele gezin samen te komen. Door te kiezen voor meubelen van verschillende materialen, ontstaat een spannende mix en komt Naturel Twist tot leven.

Lets Twist…

Laat verschillende materialen samenkomen in één meubel: een stoel met een zitting van leer en een rugleuning van stof geeft je interieur een speelse twist. Durf je lef te tonen? Kies dan niet alleen voor twee verschillende materialen, maar combineer dan ook twee verschillende kleuren met elkaar.

Zonnig geel als accentkleur in het landelijke interieur

In een landelijk interieur voert een kleurenpalet van bruintinten en aardse tonen vaak de boventoon. Door gele accenten toe te voegen, haal je het voorjaar in huis. Met Natural Twist laat zonnig geel de ruimte sprankelen. Daarnaast komen donkere kleuren als zwart en donkerbruin nog beter tot hun recht en maak je het interieur door de toevoeging van frisse lentetinten luchtig en vrolijk.



Creëer sfeer

Verlichting is een belangrijk onderdeel in je interieur. Kies daarom voor lampen die passen bij deze natuurlijke woonstijl. Ga voor twee mooie rotan lampen boven de eettafel en zet een glazen vaas in een rotan mand. Om je eetkamer helemaal af te maken kun je aan tafel mooie houten stoelen of eetbanken neerzetten. Natuurlijk zet je op de tafel een grote plant et voilà, jouw eetkamer heeft die natuurlijke sfeer.

Veel planten in een natuurlijk interieur

Planten, we kunnen er nog steeds geen genoeg van krijgen! Ze maken je huis een stuk gezelliger, zeker door hun mooie groene kleur, maar ze zijn ook nog eens goed voor je gezondheid. Zo zorgen planten voor een betere luchtvochtigheid en zuiveren ze de lucht. Verder zorgen planten voor minder stress, kunnen ze geluidsoverlast terug dringen (vooral wanneer je ze in een hoek zet) en kan je creativiteit toenemen! Ideaal dus nu je zoveel thuis mag zijn en werken.

Groen, groener, groenst

Vind jij ook zo leuk om veel planten in huis te hebben en deze in mooie potten, manden of vazen te zetten in die leuke lentekleuren? Hint, zet een paar gekleurde potjes bij elkaar met daarin wat groene plantjes, combineer deze samen met een plant in een mand èn je creëert jouw eigen urban jungle. Heb je niets met planten omdat je ze altijd maar weer vergeet water te geven? Gelukkig kun je tegenwoordig de mooiste kunstplanten kopen die niet van echt te onderscheiden zijn en je hebt er ook nog eens geen groene vingers voor nodig.



Natuurlijke accessoires

Naast verschillende tinten groen zijn natuurlijke materialen een must bij het woonthema Natural Twist. Denk aan accessoires, lampen, houten bankjes/krukjes of stoelen van rotan, riet en bamboe. Kies voor stoere elementen zoals bijzettafels en kasten van robuust hout. Een grote gevallen tak uit het bos, een stoere gedroogde (nep) berenklauw of een veldboeket maken het compleet.

Welke materialen ga je toevoegen?

Kies voor materialen zoals jute, wol of zoals je net al las: hout! Zoek daarom naar inspiratie in woonbladen, woonwinkels, folders of online op prontowonen.nl. Ben jij ook zo gek op natuurlijk twisten? Laat het ons weten!

Nog meer inspiratie opdoen?


  • Onze voorjaarsthema 2021
    In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van nieuwe Pronto voorjaarstrends voor je interieur. We kennen allemaal denk ik wel dat we voelen dat het voorjaar wordt en dat de drang om te veranderen begint te komen. Lees je mee?
  • Musthave accessoires in de keuken!
    De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden?
  • Maak van je keuken een leefkeuken!
    Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken?
  • Stijlvol, helemaal tot rust komen! 
    Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?