Een open kast is de ideale plek om de mooiste spulletjes te presenteren. Denk hierbij aan lieve cadeautjes van vrienden, dierbare souvenirs van vakanties, favoriete boeken en uiteraard foto´s van je gezin en familie. Maar hoe zorg je er nou voor dat deze verzameling mooi wordt gepresenteerd in open kast?

Creëer rust met kleur

Kies hierbij voor één kleurenpalet. Door teveel verschillende kleuren te gebruiken oogt het snel druk en rommelig. Als je kiest om 1 basiskleur te gebruiken, combineer deze dan met ton-sur-ton kleuren met als contrast zwart of wit. Wil je meer knallen met kleur, mix dan bij elkaar passende kleuren in groepjes bij elkaar. Zo kun je o.a. boeken op kleur en grootte sorteren. Dit geeft een kleurrijk beeld en maakt het niet al te druk.



Alles heeft een ritme

Zo ook de leuke dingen in jouw open kast. Stel je hebt een heleboel mooie bekers met een oor, plaats deze allemaal met het oor in dezelfde richting in de kast. Dit oogt echt rustiger dan wanneer je ze klakkeloos allemaal een andere richting op draait. Heb je veel boeken? Zet er een aantal horizontaal neer en wissel dit af met een paar boeken op een stapel. Zet voor de afwisseling een plantje op een boek en laat dit een paar keer terug komen. Zo geven veel boeken samen niet snel een rommelig beeld.

Maak groepjes

Heb je veel verschillende spullen die je graag in de kast wilt zetten, zoals bijvoorbeeld boeken, souvenirs, foto’s, woonaccessoires en planten. Zorg er dan voor dat je soort bij soort zet. Plaats boeken bij boeken, wissel af met een plant en zet vervolgens de mooiste foto’s op een speelse manier bij elkaar. Natuurlijk hoeft je je hier niet al te strak aan te houden, door op meerdere planken een rijtje boekenterug laten komen is superleuk!



Combineer hoog en laag

Wil je de kast een speelse indeling geven, varieer dan met de combinatie van jouw favoriete pronkjuwelen. Combineer hoge en lage vazen, wissel dit af met een plantje of een foto. Durf ook te spelen met verschillende materialen. Zolang kleuren bij elkaar passen kun je je hiermee gerust uitleven.

Heb je nog een grote lege ruimte in je kast en weet je niet goed wat je hiermee moet? Denk dan eens aan stoere houten kistjes of een mooi kartonnen doos. Zo creëer je nog meer ruimte voor prullen die je liever niet wilt zien, maar nu wel heel handig kunt opbergen in de kast.

Nog meer inspiratie opdoen?


  • Onze voorjaarsthema 2021
    In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van nieuwe Pronto voorjaarstrends voor je interieur. We kennen allemaal denk ik wel dat we voelen dat het voorjaar wordt en dat de drang om te veranderen begint te komen. Lees je mee?
  • Musthave accessoires in de keuken!
    De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden?
  • Maak van je keuken een leefkeuken!
    Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken?
  • Stijlvol, helemaal tot rust komen! 
    Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?