Ik hou d’r van: planten! Het geeft je interieur gelijk een warme sfeer, een mooie uitstraling én een unieke look. Bovendien geeft het je misschien wel het gevoel alsof je je in de tropen bevindt… Het is maar net voor welke planten je gaat en hoe je deze combineert met jouw interieurstijl. Kortom: jouw ticket to the tropics. Lees deze blog voor mooie inspiratiefoto’s en veel tips!

Anno 2019 zien we een aantal planten regelmatig terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan een strelitzia, bananenplant, palmen en natuurlijk de cactus. Deze mooie groene planten geven een interieur een prachtige uitstraling. Wat ik erg leuk vind is om te spelen met kleuren in combinatie met planten. Verf een muur bijvoorbeeld zwart en zet daar een grote groene plant voor. De plant springt er dan echt uit! Zo mooi.



Vakantiegevoel in huis creëren?

Wil je een vakantiegevoel in huis creëren? Of zoals ik al zei: het gevoel geven alsof je je in de tropen bevindt? Dit kun je op meerdere manieren doen. Bijvoorbeeld het neerzetten van meerdere planten, maar je kunt ook kiezen voor een toffe print aan de muur door middel van een poster of behang of ga eens voor gekleurde meubels. Een groene fauteuil bijvoorbeeld! En, nee, dit hoeft geen felgroen te zijn… Wat dacht je van legergroen? Het staat stoer én je combineert de look met planten perfect in je huis!

Een andere manier is om te gaan voor bijvoorbeeld een stoere open kast. Hier kun je allerlei woonaccessoires in zetten, maar ook veel leuke planten! Doordat de kast open is creëer je een ruimtelijk effect. Op de onderstaande foto zie je hoe tof dit eruit ziet! Een grote plant naast de kast maakt dat je echt een blikvanger in je interieur hebt.

Heb je helaas geen stoere betonnen muur, zoals op de onderstaande foto? Kies dan voor een tof behang en maak het helemaal af!



Meer groen in huis!

Zoals je misschien al wel door hebt is het zeker een aanrader om te kiezen voor meer groen. Een muur groen verven? Doen! Dat geeft zo’n warme uitstraling. Hang aan de muur wat schappen door middel van stoere plankdragers en tadaaa… jouw ticket to the tropics.

Laat het terugkomen in je hele interieur, zodat je een doorlopende lijn hebt in je huis. Anders kan het misschien rommelig gaan ogen. Denk aan een stoer groen kussen, planten, een gave legergroene bank, diverse natuurlijke materialen (leer, wol, rotan, linnen, etc.). Door dus ook subtiele, groene accessoires toe te voegen maak je jouw interieur helemaal af! Ik zie het al helemaal voor me, jij ook?

Ik hou van planten: groot, klein, gemiddeld… en wat ik helemaal tof vind is om dit te combineren met groene meubels, natuurlijke materialen en verschillende kleuren op de muur. Kijk goed naar wat voor jou werkt en maak het persoonlijk! Dat werkt altijd het beste. De bovenstaande meubels shop je bij Pronto Wonen. Zeker een aanrader om eens te gaan kijken als je voor deze uitstraling wilt gaan. Good luck!

Nog meer inspiratie opdoen?


  • Onze voorjaarsthema 2021
    In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van nieuwe Pronto voorjaarstrends voor je interieur. We kennen allemaal denk ik wel dat we voelen dat het voorjaar wordt en dat de drang om te veranderen begint te komen. Lees je mee?
  • Musthave accessoires in de keuken!
    De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden?
  • Maak van je keuken een leefkeuken!
    Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken?
  • Stijlvol, helemaal tot rust komen! 
    Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?