Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Misschien houd jij ervan om rustig een boek te lezen, of zorgt muziek ervoor dat je even helemaal tot rust komt. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?  

Een relaxmeubel  

Waar denk jij dan aan? Aan een heerlijke relaxfauteuil waarin je lekker onderuit kunt zitten met je benen omhoog of een loungebank, loveseat of daybed waarop je ook heerlijk kunt liggen.  

Een comfortabele fauteuil in de woonkamer is altijd fijn. Mij doet het altijd denken aan mijn opa die altijd heerlijk in zo’n stoel zijn kop koffie dronk en de krant las, dat was toen zijn plek om tot rust te komen. Tegenwoordig zijn relaxfauteuils heel modern en in vele soorten verkrijgbaar. Je kunt ze zelfs helemaal op jouw maat en smaak samenstellen. Denk aan fauteuil met een metalen draaivoet of -poot, gecombineerd met een mooi leder of stof of een combi van de laatste 2. En nog leuker je kunt kiezen uit een Small, Medium of Large model. Je leest perfect op maat. 



Kun je jouw relaxfauteuil in een ligpositie zetten, dan is dat ook nog eens heel goed voor je lichaam. De doorbloeding wordt hiermee verbeterd en zo kan je lichaam nog beter ontspannen en herstellen je vermoeide benen sneller.  

Ook een loveseat waarin je net even wat meer ruimte hebt om je benen op te trekken of onderuit te hangen kan heel stijlvol zijn. Wil je echt kunnen liggen en misschien zelfs af en toe een dutje kunnen doen kun je ook aan een daybed denken. Veel banken hebben als optie een relax-/slaapfunctie. Ideaal als je heerlijk en alleen wilt loungen en krijg je visite, dan klap je deze functie in heb je in een handomdraai een zitbank. 



Rust in je interieur 

Wil je echt uit kunnen rusten op je relaxplekje, dan moet deze nog wel een aantal dingen voldoen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het opgeruimd is! Een opgeruimd huis zorgt voor rust in je hoofd. Rommel zorgt er namelijk voor dat je minder goed kunt ontspannen. Kijk ook naar de kleuren die je gebruikt. Zachte kleuren die dicht bij elkaar liggen, zorgen voor rust en vermijd juist een drukke behangprint. Zorg ook voor zachte materialen zoals kussens en een vloerkleed.   

Je plek stylen  

Het allerleukste om te doen is natuurlijk je plek afstylen. Tip; haal een stukje natuur in huis! Planten zorgen voor rust. Hang een mooie groene plant op en zet een grote plant in een mooie pot op de vloer. Zorg voor lekkere zachte kussens in zachte kleuren of kies voor 1 of 2 verschillende kleuren die goed bij rest van je interieur passen. Kies ook voor 1 of meerdere bijzettafeltjes. Ideaal om je mok thee op zetten en/of je koptelefoon of je boek even op weg te leggen. 

Hoe ziet jouw ideale relaxruimte eruit?   

Nog meer inspiratie opdoen?