Bij Pronto Wonen vind je een groot aantal tafelseries welke uit voorraad leverbaar zijn. Iedere serie heeft z’n eigen kenmerken en graag zetten we hieronder de serie Tavolo in de spotlights.

De kenmerken van tafelserie Tavolo

De tafelserie Tavolo is exclusief ontworpen voor Pronto Wonen en bestaat uit tafelbladen van massief eiken met stalen onderstellen. Het massieve eikenhout wordt op een speciale manier geborsteld waardoor er tafelbladen ontstaan met een robuuste, stoere uitstraling. Mede door de aanwezige natuurlijke kenmerken zoals noesten, oneffenheden, gaatjes en kleine barstjes in combinatie met de gekozen kleur zorgt ervoor dat geen enkele tafel gelijk is aan elkaar. Iedere tafel is dus uniek!



De eettafels van tafelserie Tavolo

De eettafels zijn verkrijgbaar in het rond, maar ook in de traditionale rechthoekige vorm. Aangezien geen interieur en ruimte identiek is, zijn alle eettafels in verschillende afmetingen beschikbaar.

De rechthoekige tafels starten vanaf de afmeting 120x60cm en lopen op tot maximaal 300x110cm. De lengtematen lopen op met steeds 20cm. De vierkante tafels zijn verkrijgbaar in 70x70cm, 80x80cm en 90x90cm en de ronde eettafel is er in de afmeting Ø140cm.

Een vierkante eettafel is zeer geschikt voor een kleine ruimte. Het nadeel van een vierkante tafel is dat je niet eenvoudig extra zitplekken kan creëren, vaak zitten de poten dan in de weg.

Ook zijn de Tavolo eettafels verkrijgbaar in de trendvorm van dit moment en dat is de ovale eettafel. Net als bij een ronde eettafel kan je bij een ovalen eettafel iedereen goed aankijken waardoor je met iedereen aan tafel goed contact kan maken. Deze tafel zet je vrij in de ruimte. Aan de afgestompte hoeken kunnen eenvoudig stoelen bijgeschoven worden om zodoende meer plekken te creëren.



De tafelpoten van tafelserie Tavolo

Om je eettafel helemaal af te stemmen op jouw persoonlijke smaak en stijl, kan je kiezen uit verschillende tafelpoten.

Ga je voor een industriële uitstraling, kies dan voor rechte poten, X-poten of H-poten. Deze zijn alle drie verkrijgbaar in eikenhout of in metaal. Beide kan en hierin is smaak echt doorslaggevend. Daarnaast kan een metalen poot een bewuste keuze zijn als je bijvoorbeeld een houten vloer hebt liggen. De metalen poot breekt dan het geheel zodat het niet een overvloed aan hout wordt.

Heb jij een klassiek of landelijk interieur, dan is de kloosterpoot zeer geschikt voor jou. Een vlinderpoot heeft als voordeel dat je overal stoelen kan aanschuiven. Een nadeel is dat je er tegenaan kan stoten als je je benen languit onder de tafel wil leggen.



Bijpassende tafels binnen deze tafelserie en onderhoud

Net als bij de overige meubelseries van Pronto Wonen, hebben we in deze collectie ook bijpassende bar-, salon- en bijzettafels beschikbaar. Bijna alles is uit voorraad leverbaar, dus ideaal als je snel wilt schakelen.

Om de houten tafels uit ons assortiment extra te beschermen bieden we tevens een lijn met onderhoudsproducten aan voor houten meubelen. Onze deskundige medewerkers kunnen je hierover adviseren in een van onze winkels en met het juiste advies en onderhoud gaat je tafel jaren langer mee.

Nog meer inspiratie opdoen?