In deze gekke tijd werken we allemaal zoveel mogelijk thuis. Belangrijk en verstandig! Het is wel wat aanpassen. Zijn je kinderen en partner ook thuis, dan is een werkplek waar je prettig en comfortabel kunt werken een must. Wij geven je graag een aantal tips!

Thuiswerkplek

Heb je eigenlijk geen ruimte voor een werkplek? Behalve aan de eettafel of op de bank? Waar kies je dan voor? In dit geval altijd voor de eettafel. Op deze manier heb je een betere zithouding en kun je je beter concentreren. Heb je een kamer over? Dan is het zéker een aanrader om daar naar toe te gaan. Zo word je niet afgeleid en kun je je focus op je werk houden.

Thuiswerken met kinderen? Dat kan soms lastig zijn. Vaak mag je ze eerst les geven, zorgen dat ze huiswerk maken, of als ze nog niet naar school gaan iets leuks voor zichzelf kunnen doen. Ons advies; verdeel je werkdag in tijdvakken. Hierdoor maak je het voor jezelf (en je partner en kinderen) gestructureerd en overzichtelijk.



Zitcomfort

Zitcomfort en de juiste zithouding zijn van belang als je thuis werkt. We hebben een handige, korte checklist gemaakt, zodat je kunt kijken hoe jij er op dit moment voor staat.

  • Een ergonomische zitplek zorgt voor een juiste houding voor je rug. Ervaar jij dit ook?
  • Je benen hangen niet, maar staan stevig op de grond.
  • Kies voor een armleuing (als je dit prettig vind,) je zithouding wordt hiermee optimaal.
  • Jouw beeldscherm staat op ooghoogte.
  • Opgeruimd; je hebt niet te veel prikkels en rommel om je heen.
  • Er is voldoende daglicht.

Een mooi voorbeeld van een fijne stoel vind ik deze: de Parantino. Naast dat ideaal is voor je werkplek, is het ook een ideale eetstoel in je dagelijks interieur. Het staat mooi én je zit comfortabel. Je kunt kiezen voor een stoel met of zonder armleuning en uit 3 eigentijdse kleuren. Extra leuk is dat de stoel uit voorraad leverbaar is.

Liever een stoel zonder armleuning? Kies dan voor een stoel zoals de Fontana. Een luchtige stoel om te zien, met een comfortabele zit. Handig voor je werkplek en leuk aan de eettafel.

De juiste tafel

De hoogte van je bureau of tafel is belangrijk voor je zithouding. De ideale hoogte is 74-76 centimeter. De lengte is afhankelijk van het aantal personen dat er aan moet kunnen zitten. Kies bijvoorbeeld een kleine tafel voor jou werkkamer, bijvoorbeeld model Salzburg. De maat van deze tafel is 140 x 85 cm. Of kiest juist voor een grote eettafel, waaraan je ook kunt werken en met je gezin kunt tafelen.



Maak het gezellig

De juiste meubels zijn belangrijk, zo ook dat het gezellig is. Een sfeervol ingerichte ruimte maakt dat je er prettig in kunt werken en natuurlijk wonen! Denk aan een mooi boeket in die prachtige vaas. Een rieten mand waarin je je werkspullen kunt opbergen, een plant, een vloerkleed, etc. Werk je thuis? Denk altijd eerst aan de basis, een goede bureaustoel en tafel en vervolgens die leuke woonaccessoires.

Hopelijk kunnen jullie de komende tijd ook gezellig en comfortabel thuiswerken! We wensen iedereen veel sterkte en pas goed op jezelf!

Nog meer inspiratie opdoen?


  • Onze voorjaarsthema 2021
    In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van nieuwe Pronto voorjaarstrends voor je interieur. We kennen allemaal denk ik wel dat we voelen dat het voorjaar wordt en dat de drang om te veranderen begint te komen. Lees je mee?
  • Musthave accessoires in de keuken!
    De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden?
  • Maak van je keuken een leefkeuken!
    Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken?
  • Stijlvol, helemaal tot rust komen! 
    Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?