Ben je op zoek naar een mooie kleur voor in je interieur, die zowel voor de zomer als de winter geschikt is? Dan is de kleur okergeel echt super gaaf. Je kunt kiezen voor een gedurfde mosterdkleur of juist voor subtielere gele tinten. Samen met woonaccessoires en gewaagde ruwe materialen, zorgt okergeel voor die zomerse uitstraling in de zomer en die warme sfeer in de winter.

Okergeel is naast een prachtige kleur voor in het interieur vooral heel goed combineren met andere kleuren en materialen. Deze kleur is werkelijk in vele woonstijlen toe te passen; van strak modern tot retro vintage. Laat je vooral inspireren door deze mooie kleur, lees je mee?

Warm sfeervol geheel

Okergeel is heel goed toe te passen in een stoere woonkamer met donkere kleuren, of met een zwart interieur. Door een muur of groot meubel deze warme zonnige kleur te geven en te combineren met zwart of andere héél donkere kleuren, creëer je een warm sfeervol geheel. Of je kiest ervoor om het okergeel toe te passen met woonaccessoires.



Okergeel in een donker interieur

In deze tijd van het jaar, is het extra fijn om lekker in een warme sfeervolle woonkamer te zijn. Ik wil jullie graag laten zien hoe je de kleur okergeel kunt gebruiken in een donker interieur; met de juiste accessoires en bijpassend materiaalgebruik, heb je al vrij snel een gemakkelijk een kloppend thema toegepast.

Heb jij wellicht een zwarte of donkere muur in de woonkamer? En heb jij een mooie houten(-look) vloer? Dan staat een mooie bank gestoffeerd met een grijze velours- of ribstof prachtig. Zeker als je hierbij sierkussens in okergele tinten toepast. Okergeel past bij heel veel kleuren zeker bij bruintinten Ja ook houten meubelen passen geweldig bij deze kleur door hun robuuste en stoere uitstraling. Denk aan meubelen die zijn gemaakt van gerecycled hout met donkere beits- of laklaag. Okergeel combineert ook mooi met het groen van planten. Kies voor grote planten met een diepgroene kleur, glimmende bladeren en/of grote bladeren.



Mix en Match

Nu je de basis klaar hebt, kun je naar hartelust afstylen; vloerkleden van (nep)bont of grof geweven, plaids van veloursstof of met een stoere dierenprint, kussens met mooie etnische dessins, je kunt allemaal geweldig mixen & matchen!

Gekleurde (gele) sfeerlichtjes om waxinelichtjes in te branden, geven een gezellig effect en je kunt er net zoveel neerzetten als jezelf wit. Maak je mix & match compleet door tinten als champagne, beige en goud terug te laten komen met je accessoires. Zo geef je een sjieke touch aan het woonthema Unique Oker.



Combineer okergeel met andere kleuren

Ben je klaar met het inrichten van je woonkamer met de woonstijl Unique Oker. Trakteer jezelf op een prachtige grote bos kleurrijke bloemen. Mooie chrysanten, riet, berengras, pluimen, besjes, eucalyptus, rozenbottel, papaverbollen, distel, gerbera en natuurlijk warm gekleurde rozen. Zelfs veren kun je gebruiken bij de woonstijl Unique Oker! Zet de bos in een mooie grote donkere vaas van aardewerk met een gekleurd glazuur. En je hebt in een handomdraai kleur in huis en… okergeel maakt je blij -:)

Maakt geel jouw al blij? Ik ben benieuwd of je geïnspireerd geraakt bent, waar schittert okergeel bij jou in huis?

Nog meer inspiratie opdoen?


  • Onze voorjaarsthema 2021
    In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van nieuwe Pronto voorjaarstrends voor je interieur. We kennen allemaal denk ik wel dat we voelen dat het voorjaar wordt en dat de drang om te veranderen begint te komen. Lees je mee?
  • Musthave accessoires in de keuken!
    De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden?
  • Maak van je keuken een leefkeuken!
    Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken?
  • Stijlvol, helemaal tot rust komen! 
    Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?