Geniet jij ook zo van de zingende vogels, de bloesem en de zonnige lentedagen? Neem dat frisse voorjaarsgevoel eens mee naar binnen en vrolijk je woonkamer op met de kleuren van de lente! Heldergroen, zonnig geel, warm oranje en het zachtroze van de Magnolia in de tuin, prachtige lentekleuren die je slaapkamer zeker zullen opvrolijken. Zo doe je dat:

Textiel

Snel even wat anders en toch een grote verandering? Denk eens aan textiel. Voor een grote kleurverandering hoef je alleen maar een plaid, sierkussens, wellicht nieuwe gordijnen en een vrolijk vloerkleed te kopen. Snel, simpel en effectief.

Een kloddertje…

Heb je lef en wil je net zoveel resultaat, verf de muren. Of schilder een vierkant vlak boven de bank in bijvoorbeeld een frisse groene kleur. Hang in het midden van het vlak een mooi schilderij waarop bloeiende lentebollen afgebeeld staan.



Decoraties

Voor kleur in de woonkamer hoef je echt niet all the way te gaan: met enkele kleuraccenten kom je ook best ver. Accessoires en decoraties lenen zich daar uitstekend voor. Bijvoorbeeld schilderijen, sierkussentje, gekleurde vaasjes met verse geplukte bloemetjes uit je tuin geven de kamer ook het heerlijk gevoel van het voorjaar. Hoe neutraler de basis van slaapkamer, hoe beter de kleuraccenten opvallen. In een oase van wit komen die kleurrijke decoraties extra mooi uit!

Vloerkleed

We noemden het vloerkleed al eerder, ideaal om op een eenvoudige manier wat meer kleur in je woon- of slaapkamer te brengen. Een vloerkleed is ook echt een sfeermaker en zorgt daarnaast voor lekker warme voetjes als je opstaat. Je kunt een kleed op maat laten maken, dan past deze lekker handig naast je bed. Of kies voor een groot karpet waar je bed of bank geheel of voor de helft op past.



Kapstok

Bij kapstokken denken velen direct aan de hal of gang, maar ze zijn oh zo handig in de slaapkamer. Geen rondslingerende kleding meer op de vloer, die hang je gewoon lekker op. Handig voor dat leuke jasje dat best nog een keer gedragen kan worden. Bijkomend lentevoordeel? Je vrolijke kleding hangt vol in het zicht en zorgt zo ook nog eens voor extra kleur!

Nog meer inspiratie opdoen?


  • Onze voorjaarsthema 2021
    In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van nieuwe Pronto voorjaarstrends voor je interieur. We kennen allemaal denk ik wel dat we voelen dat het voorjaar wordt en dat de drang om te veranderen begint te komen. Lees je mee?
  • Musthave accessoires in de keuken!
    De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden?
  • Maak van je keuken een leefkeuken!
    Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken?
  • Stijlvol, helemaal tot rust komen! 
    Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?