Sfeer in je interieur creëer je door warme kleuren te gebruiken, veel kussens en plaids neer te leggen, maar ook door mooie verlichting toe te voegen! Heb jij een leeg hoekje in de woonkamer of een plek bij de bank wat nog opgevuld kan worden? Zet hier dan een mooie lamp neer. In deze blog lees je alles over sfeervolle verlichting en welke lampen in jouw woonkamer passen.



Grootte van je woonkamer

Het is belangrijk om eerst te kijken naar de grootte van je woonkamer. Heb jij een kleine bank? Kies dan voor een staande lamp ernaast die niet al te groot is. Zo matcht het goed en is het niet uit proportie. Heb jij juist een ruime hoekbank en wat meer ruimte? Ga dan voor een mooie grote lamp. Op die manier valt de lamp niet weg naast de grote bank. Zorg dus dat de lamp in verhouding is met de andere meubels in de woonkamer!

Uitstraling

Welke stijl past bij jou? Heb jij bijvoorbeeld een landelijke inrichting? Maak dan een knus hoekje in je woonkamer met een mooie fauteuil, houten bijzettafel en een grote plant. Maak dit helemaal af door er een lampje bij te zetten die houten elementen bevat. Op die manier komt het hout weer terug én heb je een gezellig plekje waar je kunt ontspannen. Heb jij meer een stoere/robuuste inrichting? Geen probleem! Kies dan voor een lamp met een metalen onderstel. Op die manier creëer je direct een robuuste look.

Huiselijk

Om echt sfeer toe te voegen is de uitstraling van de lamp in combinatie met je eigen interieur dus erg belangrijk. Het moet in ieder geval goed matchen qua stijl en kleur. Maar ook moet je letten op de sterkte van het licht. Zorg dat de lamp (het peertje) niet te fel is, want op die manier oogt het al snel ongezellig.



Trends 2020

Ook is het leuk om even te kijken wat de lampen trends dit jaar zullen zijn! In 2020 gaan we namelijk nog veel lampen tegenkomen die gouden details hebben. Een tikkie chique, maar ook met een tegenhanger erbij, namelijk: metaal! Deze combinatie gaan we veel zien als het gaat om lampen, maar ik verwacht ook in andere meubels en accessoires.

We zien ook dat hanglampen niet altijd boven een eettafel hangen, we zien ze juist op een opvallende plaats bijvoorbeeld achter de bank.

Ook gaan we veel grote lampen boven de eettafels zien. Het mogen echte blikvangers zijn en de maat maakt hierbij niet uit. Hoe groter hoe beter! Matzwart is de favoriete kleur voor 2020, maar ook glazen lampen worden zeker niet vergeten.

Nog meer inspiratie opdoen?


  • Onze voorjaarsthema 2021
    In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van nieuwe Pronto voorjaarstrends voor je interieur. We kennen allemaal denk ik wel dat we voelen dat het voorjaar wordt en dat de drang om te veranderen begint te komen. Lees je mee?
  • Musthave accessoires in de keuken!
    De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden?
  • Maak van je keuken een leefkeuken!
    Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken?
  • Stijlvol, helemaal tot rust komen! 
    Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?