Ons interieur bestaat uit een heleboel verschillende onderdelen. Hoewel we vaak als eerste bezig zijn met muurkleuren, verf en behang, komt wanddecoratie vaak op de laatste plek. Waar hang je iets op? En wat dan? Wij gaan je helpen om hier een antwoord op te krijgen!

Kleur en contrast

Zorg ervoor dat het contrast goed is. Heb je een heel rustig interieur met alleen lichte kleuren dan is het heel mooi om iets aan de muur te hangen wat donker of fel van kleur is. Iets dat er echt uitspringt. Heb je juist heel uitgesproken kleuren in je huis, bijvoorbeeld een groene kast, dan is het juist erg mooi om daar iets rustigs naast te hangen.

Maak het persoonlijk

Persoonlijke items aan de wand zorgen ervoor dat je interieur echt van jou is. Het laat zien wie je bent en soms zit er een hele geschiedenis of een verhaal aan vast. Denk aan een wereldkaart gevuld met speldjes om aan te geven waar je allemaal bent geweest. Hang die oude gitaar van je opa aan de wand of een oude racefiets van jezelf. Het hoeft niet altijd een schilderij te zijn, denk out of the box.

Foto's zijn persoonlijk

Ook foto's zijn natuurlijk ontzettend persoonlijk. Dit kunnen foto's zijn van je familie, kinderen, vrienden, jezelf of je huisdier, maar dit kunnen ook foto's zijn die jezelf hebt gemaakt. Plekken waar je bent geweest, natuur, landen, vakanties. Zo leuk om dit terug te zien in huis. Je kunt foto's inlijsten, maar tegenwoordig zijn er veel andere opties. Je kunt ze laten printen op canvas, aluminium of hout. Door de verschillende materialen te combineren geeft dit een compleet andere look en sfeer.

De plek bepalen

Waar hang je dan iets op? Sommige mensen worden ontzettend zenuwachtig van gaten boren in de muur. Gelukkig hoeft dat bij veel items helemaal niet, maar wat je ook kunt doen is een plank of wandrek ophangen waarmee je steeds weer kunt wisselen. Wij hebben ook een fotoplank aan de muur waar ik steeds andere posters of foto's op kan zetten. Je kunt dan elk seizoen een hele andere look creëren. Je kunt er ook voor kiezen om het juist niet op te hangen. Bij wanddecoratie denken we aan decoratie wat aan een wand hangt, maar dat hoeft helemaal niet. Je kunt ook een grote poster, spiegel of schilderij op je dressoir of tv-meubel zetten. Zo vul je ook een stuk muur op.

Sfeer en vorm

Kies je voor één groot wandkleed of schilderij of maak je een poster-wall met verschillende lijsten? Voor elke plek in huis heb ik altijd genoeg ideeën! Kijk naar het hele plaatje en welke vormen en welke grootte er het beste in de ruimte passen. De ene keer is dat een groot wandkleed wat een muur vult, de andere keer zijn dat meerdere ronde spiegels bij elkaar en de andere keer is het een wandplank met verschillende posters.

Zorg ervoor dat het past bij je stijl en geef het een persoonlijke touch.

Nog meer inspiratie opdoen?

  • Voorjaarsthema: Natural Power
    Hou je van het strand en een natuurlijk, licht sfeertje? In de maatschappij van nu werken veel mensen ook thuis.
  • Interieurtrend spice it up
    Pittig met een tintje terra, go for it. Als echte interieurliefhebbers volgen we de woontrends, zeker op het gebied van kleur, op de voet.
  • Interieurtrend Green Flow
    De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends.
  • Woontrend voorjaar 2023: Summer magic
    Het is bijna voorjaar, we kunnen nu echt aftellen. Zodra de bloemen weer gaan bloeien groeit het verlangen naar de lente. Ook in huis heb jij de kriebels misschien al te pakken.