Vintage en retro zijn al enkele jaren helemaal terug van weggeweest en zelfs zeer trendy. Met alleen nieuwe meubels en accessoires is het lastig om van je woning een echt thuis te maken. Vintage items zijn vaak uniek en zorgen ervoor dat jouw interieur uniek en eigen wordt.

Struin dus rustig de zolders af bij je ouders, opa’s en oma’s op zoek naar die pareltjes die jouw interieur kunnen verrijken. Een houten kastje of een mooie vintage vaas, snuffel lekker rond en kijk wat het beste past bij jouw stijl en smaak. Staat er niks bij vrienden of familie? Dan zijn marktplaats en de kringloopwinkel, ook online, ideale plekken om de mooiste pareltjes te vinden. Je moet vaak wel een beetje geduld hebben, maar meestal wordt het wachten beloond.

Er is continu nieuwe aanwas bij de kringloopwinkels dus loop er geregeld binnen en laat jezelf verrassen. Laat je daarbij ook niet afschrikken door de kleuren. Een vaas die de perfecte vorm heeft, maar niet de juiste kleur, tover je met een likje verf direct om tot een passend item voor jouw interieur.



Vintage meubelen

Vintage meubelen neigen vaak naar industriële meubelen. Oude lockerkasten die je bijvoorbeeld in je hal als kapstok gebruikt, fruitkisten als lectuurbak / speelgoedkist voor je haardblokken, een kabelhaspel als salontafel en ga zo maar door. Met een beetje creativiteit kan je heel veel items een nieuw interieurleven inblazen.

Ook oude koffers zijn prachtige items om toe te voegen aan een vintage interieur. Vooral als je er een paar op elkaar stapelt, maak je er echt een eyecatcher van.

Velvet als toevoeging

Naast de kringloopgelukjes is velvet een hele fijne stof om toe te voegen aan een interieur met vintage items. Kies voor diepe kleuren die wat afgezwakt zijn, zoals petrol blue, wijnrood, okergeel en flessengroen. Wil je het rustig houden, dan kies je voor 1 accentkleur, maar ga je voor de echt vintage look, combineer deze kleuren dan met elkaar.

Velvet kun je terug laten komen in je nieuwe bankstel, maar natuurlijk ook als bekleding voor je eetkamerstoelen of met een aantal mooie sierkussens. Mogelijkheden genoeg!



Een vintage vloerkleed

De trend vintage is heel duidelijk terug te zien in de vloerkleden van tegenwoordig. Een vintage vloerkleed is een prachtige blikvanger bij een strak en modern interieur. Heb je een woonkamer met warme kleuren, kies dan voor een vloerkleed met een combinatie van koele kleuren (zoals blauw, groen of paars).

Een vloerkleed met een bloemenprint is ook een mooie aanvulling voor het vintage interieur. Het geeft een luxe uitstraling en is helemaal van nu. De kleur goud past trouwens heel goed bij dit vloerkleed. Laat deze kleur terugkomen met woonaccessoires zoals kandelaren of een salontafel met een gouden detail. 



Planten in een vintage interieur

Planten mogen niet ontbreken in een vintage interieur. De Sanseveria staat met stip op 1 als het gaat om een plant die perfect past in deze woonstijl, maar ook de Pannekoekenplant past goed! Zet ze in vintage potten op pootjes en maak een combinatie van verschillende potten en kleuren. Kies voor planten met ronde bladeren, zoals bijvoorbeeld de Monstera. Als de plant wat ouder is, ontstaan er gaten in de bladeren, geef deze plant wel voldoende licht. Sowieso vinden planten het fijn als je ze af en toe lekker afspoelt onder de douche of in de regel. Zo houd je de frisse look van een plant.

We hopen je met deze blog weer inspiratie te hebben gegeven om jouw interieur wellicht een vintage-twist te geven!

Nog meer inspiratie opdoen?