Kriebelt het bij jou ook? Hoe haal je het fijne lentegevoel van buiten naar binnen? Weg met alle donkeren kleuren in huis. Het is tijd voor fris en licht. Gebruik mooie frisse kleuren en maak gebruik van natuurlijke materialen, lees je mee?

Vrolijk en fris

De naam Happy Yellow zegt het al, een warm en zonnig thema met verschillende geel tinten. Voorjaar staat voor veel mensen voor het begin van een fijn en warm seizoen. Alles begint weer te bloeien, we zien de zon weer vaker, gaan meer naar buiten en worden blij van de warmere temperaturen. Dit gevoel nemen we ook mee naar binnen in ons interieur. De kleur geel staat voor energie, zon, een nieuw seizoen, lente en geluk. We worden vrolijk van deze kleur en de kleur zorgt voor positiviteit en creativiteit.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10375694pomonte-salzburg-sfeer-300x236.jpg

Geeltinten

Bij geel denken we vaak aan kanariegeel en voor veel mensen is dit geen interieurkleur. Gelukkig zijn er nog zoveel meer geel tinten, die heel goed in verschillende interieurstijlen passen. Tinten als okergeel, zachtgeel en spiced honey, gecombineerd met naturel tinten zoals wit, beige, zand en bruin. Deze kleuren geven ontzettend veel warmte, zijn goed te combineren met allerlei mooie materialen en accessoires.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10375381piuro-sfeer-222x300.jpg

Materialen

Deze vrolijke warme kleuren passen weer goed bij natuurlijke materialen. Meubelen van hout, bamboe en rotan maken dit lente plaatje compleet. Niet je hele interieur hoeft vol te zitten met geel tinten, maar een aantal subtiele items geven al heel veel sfeer. Op internet zijn hele mooie voorbeelden te vinden van geel tinten in je interieur en hier kun je zelf hele fijne inspiratie opdoen. Verf een lambrisering, een vlak op de muur of een nisje. Door de kleuren te combineren met natuurlijke materialen wordt het een mooi geheel en komen de kleuren niet op je af.

Accessoires

Om het plaatje af te maken gaan we op zoek naar de mooiste accessoires voor dit warme thema. De kleuren champagne, brons, koper en goud passen hier perfect. Vaasjes, beeldjes of standaards voor kaarsen; kleine subtiele accessoires met een warme uitstraling. Voor aan de wand een mooi wandkleed in naturel tinten of van zeegras, en ook kleinere accessoires van bamboe of riet aan de wand staan hier prachtig.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10380041tusari-telise-ricardi-sfeer-300x185.jpg

Glas en keramiek gevuld met bloemen, droogbloemen en pluimen of een glazen schaal met bloembollen. Als je een mooi fris boeket met zonnige kleuren bloemen koopt ziet je huis er meteen een stuk zonniger uit. En ga op zoek naar een mooie vaas zodat je boeket het best tot z'n recht komt. De kleuren geven je energie, de perfecte tinten voor in de lente!

Een nieuw interieur in de lente is een van de beste manieren om het seizoen mooi op te starten. Niet alleen krijgt je inrichting zo een leuke make-over, ook voel je je hierdoor zelf helemaal klaar om de warmere en langere dagen te verwelkomen. Ik heb er heel veel zin in, jullie ook?

Nog meer inspiratie opdoen?