Zodra de zon zich weer wat meer laat zien begint het bij veel mensen te kriebelen. Nieuwe trends, thema´s en kleuren worden bekend gemaakt, we beginnen met een voorjaarsschoonmaak en als we dan toch bezig zijn veranderen we gelijk ons interieur. Dit voorjaar is één van de thema's Green Inspiration. De naam zegt het al, we halen groen naar binnen.

Groen in je interieur

Groen is de kleur van de natuur, van de bomen en planten. Je haalt dus het buitengevoel van de natuur naar binnen in je huis. Groen is de kleur van nieuw leven, groei en energie, dit past dus perfect bij de lente!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10214531tazzo-romaro-sfeer-300x168.jpg

Groen op de muur

Een veelgebruikte kleur muurverf is groen. Groene muren zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden en zien we in veel verschillende interieurs terugkomen. Er zijn zoveel verschillende tinten groen dat er voor elke stijl wel wat moois tussen zit. Ga je voor een lichte pastel of olijf tint of juist voor een hele donkere groen? In de lente kiezen we vaak voor de lichtere tinten, juist omdat we dan vooral in het daglicht leven. Vind je een hele muur in de kleur groen niet bij jou passen dan kun je ook één of meerdere kleurvlakken verven. Plak een vlak of meerdere vlakken af met tape en kijk dan eerst eens of het goed past in jouw interieur. Een andere optie is een lambrisering. Zo verf je alleen het onderste gedeelte van je muur in een kleur en blijft de bovenkant wit. Soms geeft dit meer rust. Door groen te combineren met wit of licht grijs hou je een warme en frisse uitstraling.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10375700Cornedo-Sfeer-225x300.jpg

De natuur in huis

Groen kan op meer manieren een onderdeel van je interieur worden. Je kunt echt jungle printen naar binnen halen doormiddel van behang, gordijnen of kussens met bijvoorbeeld een print van bladeren. Je kunt ook zelf een jungle creëren door veel verschillende planten in huis te halen. Planten zorgen niet alleen voor sfeer en warmte maar zijn ook goed voor onze gezondheid. Ze zuiveren de lucht in ons huis. De natuur in huis halen kan natuurlijk ook door veel natuurlijke materialen te gebruiken zoals hout, bamboe, takken en droogbloemen. Dit past ook heel mooi bij verschillende groentinten. Ook beton past hier perfect bij.
Denk aan een betonlook vloer of muur, of meubels met betonlook.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10357950Adanti-Dantero-Delisio-Sfeer-258x300.jpg

Stijlen met accessoires

Materialen die goed bij dit thema passen zijn glas, keramiek, hout en beton. Mooie grote glazen vazen met droogbloemen, takken of pluimen.
Groepjes met accessoires van keramiek, zoals potjes, mokken, kaarsenstandaards, vaasjes. Hout zien we veel in de vloer, meubels en kistjes. Ook passen accessoires van riet en rotan erg goed op een groene muur. Lantaarns, wandhangers, spiegels en manden. Bij vele planten horen natuurlijk ook veel bloempotjes. Het is leuk om groepjes te maken en bloempotten van verschillende materialen te gebruiken. Heb je geen ruimte voor veel verschillende planten kies dan voor 1 of 2 grote eyecatchers. Haal het buitengevoel naar binnen!

Nog meer inspiratie opdoen?