Zodra het voorjaar in de lucht hangt hebben we er allemaal last van en zeker de echte interieur liefhebbers onder ons, verander kriebels! Zin om ons interieur om te gooien, een ander kleurtje op te muur te verven of een fris behangetje op te muur te plakken. Lees je mee?

Voorjaarsthema's

Nieuwe verf kleuren worden bekendgemaakt en nieuwe voorjaarsthema's besproken. De lente zorgt ervoor dat we ons interieur weer wat lichter willen maken en het buiten gevoel naar binnen willen brengen. Dat begint vaak met wat takken, bloembollen en tulpen in huis halen, maar eindigt voor vele van ons in nieuwe kleuren, een heleboel nieuwe ideeën en verander kriebels die pas weggaan als we ons interieur een make-over hebben gegeven. In verschillende blogs lichten we vier nieuwe voorjaarsthema's uit die komend voorjaar een grote rol spelen in ons interieur.

Thema 1. Happy yellow

De naam zegt het al, een thema met verschillende geel tinten. Een mooi warm en zonnig thema. Tinten als okergeel, zachtgeel en spiced honey gecombineerd met naturel tinten zoals wit, beige, zand en bruin. Mooie warme kleuren die goed passen bij natuurlijke materialen. Meubels van hout, rotan en riet. In de accessoires kun je dan weer kleuren als brons, koper en goud gebruiken. De kleur geel zorgt ervoor dat je meer energie hebt en dat je vrolijker bent en het zorgt voor een gevoel van ruimte in je interieur. Een perfecte lentekleur dus! Bloemen en droogbloemen passen ook erg goed in dit thema.

Als je gaat voor een happy home, dan zijn deze kleuren geschikt voor jou. Deze kleuren triggeren gezelligheid en warmte! In het voorjaar willen we daar volop van genieten!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is prontowonen_moodborden_voorjaar2022_241221_lr2_Pagina_1-214x300.jpg

Thema 2. Green inspiration

Haal het buiten gevoel naar binnen door verschillende groen tinten te gebruiken. Een behang met een print van bladeren, een groentint op de muur of je accessoires in verschillende groene kleuren. Het echte urban jungle gevoel door veel groene planten in je interieur, geeft niet alleen warmte en sfeer, maar is ook nog eens ontzettend gezond. Planten zuiveren de lucht in je huis. Materialen die goed bij dit thema passen zijn glas, keramiek, beton en hout. Door groen te combineren met bijvoorbeeld lichtgrijs of wit zorg je voor een rustige warme uitstraling. In dit thema passen planten natuurlijk heel goed, maar ook takken, pluimen en droogbloemen zien we in dit thema heel veel terug.

Voor deze woonstijl zijn groene vingers dus handig, maar zeker geen must! Heb je moeite om kamerplanten heel lang in leven te houden? Geen zorgen! Voeg een beetje kleur toe aan je interieur met een rustgevende groene muur of een paar mooie groene accessoires!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is prontowonen_moodborden_voorjaar2022_241221_lr2_Pagina_2-214x300.jpg

Thema 3. Warm living

Om een Warm Living interieur te creëren kun je het beste warme kleuren gebruiken. De prachtige warme terra en roest tinten zijn helemaal terug van weggeweest. De kleuren zijn mooi te combineren met natuurlijke kleuren. Deze kleuren zie je dan ook weer terug in de aankleding en accessoires. Mooie grote pluimen, waaiers en accessoires met droogbloemen. Een mooie krans met droogbloemen aan de muur of een wandkleed van grassen. Warme natuurlijke kleuren gecombineerd met natuurlijke materialen.

Dus naast kleur, kunnen ook materialen bijdragen aan een warme uitstraling. Ook sfeerlicht mag niet ontbreken. Zoek naar mooie lampen met een warme kleur. Als je je lamp dimbaar maakt kun je op bepaalde momenten wat meer sfeer creëren.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is prontowonen_moodborden_voorjaar2022_241221_lr2_Pagina_3-214x300.jpg

Thema 4. Best of nature

Alles uit de natuur binnen in je interieur. Het buiten gevoel naar binnen halen, natuurlijke materialen en naturel kleuren. Een zacht pallet aan kleuren, gecombineerd met zwart en donkerbruin. Mooie manden, pluimen en waaiers als accessoires. Deze pluimen en waaiers kun je dan weer in mooie grote vazen van glas of keramiek zetten. De kleur licht blauw past ook mooi in dit thema. Haal takken en hout uit de natuur en maak hier bijvoorbeeld zelf mooie accessoires van!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is prontowonen_moodborden_voorjaar2022_241221_lr2_Pagina_4-214x300.jpg

Hoe fijn is het om in het voorjaar lekker je materialen uit de natuur te halen, met een beetje eigen creativiteit en de inspirerende ideeën maak je de mooiste combinaties!

Nog meer inspiratie opdoen?