Een bartafel is misschien niet het eerste waaraan je denkt bij het inrichten van je woning. Toch is de aanschaf van deze hoge tafel zeker het overwegen waard, want de bartafel biedt een aantal voordelen. Wij zetten in dit artikel de 5 belangrijkste redenen om toch een bartafel te kopen op een rijtje.

1. Speel met hoogte

Een bartafel is een stuk hoger dan de traditionele eettafel en is daarmee echt een eyecatcher in je interieur. Hoogteverschillen in je interieur geven een speels effect en daar is de bartafel een prima meubel voor. Door de hoogte kun je ook het gevoel van een afscheiding creëeren tussen je woonkamer en bijvoorbeeld een open keuken. Zo doet de bartafel meteen dienst als een soort roomdivider.



2. Ruimtelijk effect

Door zijn hoogte geeft de bartafel een ruimtelijk effect en is deze dus ook ideaal in kleine ruimtes. Hoe meer vloer je onder een meubel kunt zien, hoe luchtiger en ruimtelijker je woonkamer oogt. Een bartafel staat echt hoog op zijn poten, dus hiermee creëer je een open sfeer. Je kunt de bartafel daardoor ook goed kwijt in een kleine woon- of eetkamer. In een hoekje of bij een raam komt deze tafel ook goed tot zijn recht. Heb je nog wat ruimte over in de keuken? Overweeg dan ook eens om deze op te vullen met een hoge bartafel. Leuk zo’n extra zitplek in de keuken!

3. Multifunctioneel

De bartafel kun je natuurlijk gebruiken als vervanger voor de traditionele eettafel, maar zoals gezegd, is deze ook perfect bruikbaar als extra zitplek in de keuken. In dat geval kun je hem bijvoorbeeld gebruiken als ontbijtplek in de ochtend. Handig om zo even snel te kunnen zitten en samen de dag te starten. ‘s Avonds doet de bartafel dan weer dienst als borrelplek en kun je lekker aanschuiven terwijl je partner staat te koken.



4. Visite? Ja, graag!

Ben jij iemand die geregeld vrienden over de vloer heeft? Dan heb je nog een goede reden om een bartafel aan te schaffen. Het woord zegt het al; deze tafel creëert het gevoel van een gezellige bar of kroeg. Waar mensen normaal vaak in een kringetje gaan zitten in je woonkamer, heb je met de bartafel echt een gezellige hangplek. Hier zet iedereen graag z’n drankje op en zo klets je al hangend aan de bartafel lekker bij. Gezellig!

5. Barkrukken shoppen

Zo’n nieuwe bartafel geeft ook meteen een mooi excuus om te shoppen. Je hebt er namelijk ook barkrukken of -stoelen bij nodig. Een combinatie van barkrukken en barstoelen met leuning is ook een leuk idee. Ga bijvoorbeeld voor een stoere en industriële uitstraling met robuust leren barstoelen. Deze zijn ook nog eens makkelijk schoon te maken, dus geen probleem als er eens een drankje om gaat.

Nog meer inspiratie opdoen?


  • Onze voorjaarsthema 2021
    In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van nieuwe Pronto voorjaarstrends voor je interieur. We kennen allemaal denk ik wel dat we voelen dat het voorjaar wordt en dat de drang om te veranderen begint te komen. Lees je mee?
  • Musthave accessoires in de keuken!
    De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden?
  • Maak van je keuken een leefkeuken!
    Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken?
  • Stijlvol, helemaal tot rust komen! 
    Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?