Hout in huis. Wie heeft het niet? Eigenlijk in ieder interieur zie je wel hout terug. In het ene interieur is het veel in het zicht en in het andere interieur is het maar heel subtiel zichtbaar. Geen wonder ook want hout maakt je huis warm en sfeervol. Wil jij inspiratie opdoen over hoe jij warmte in huis kunt brengen door het gebruik van hout? Dan zit je bij het lezen van deze blog helemaal goed.

Soorten hout

In huis zien we veel verschillende soorten hout. Eiken, grenen, vuren, acacia, mango en mindi maar ook bijvoorbeeld steigerhout en teakhout. Om het niet te rommelig en chaotisch te maken adviseren we je om twee of maximaal drie soorten hout toe te passen in jouw interieur.

Een houten vloer

De meest gekozen vloer is van hout. Dit kan zowel een vloer van massief hout zijn, of een laminaat met een uitstraling van echt hout. Deze vloeren zijn een uitstekende en vooral warme basis. En heel handig; ze passen bij elke interieurstijl. Wat heeft jouw voorkeur? Een vloer van rechte planken of juist een visgraat motief?

Kies je voor houten meubelen? Let dan goed op dat deze bij de vloer passen. Neem bij het shoppen altijd een staal van de vloer mee, zo weet je dat deze altijd goed matchen. Of kies voor een houten meubel met een metalen frame/poot, zo heb je gelijk wat ‘lucht’ en zorg je ervoor dat het hout van het meubel niet te dicht bij de vloer komt. Voor de zithoek kun je kiezen voor een vloerkleed, zo onderbreek je ook het hout-op-hout gevoel en je hebt gelijk wat extra sfeer.



Een houten plafond of -balken

Het tegenovergestelde van een houten vloer, een houten plafond of -balken. Deze zie je vaak terug in oude boerderijen of in een jaren ’30-woning. Ook in een nieuwbouwhuis kun je een houten plafond of -balken toepassen, je zorgt zo voor een warme sfeer. Schilder ze wit voor optisch meer ruimte of houd ze neutraal voor een stoere sfeer.

Meubelen van hout

Is een houten vloer of -plafond net te veel voor jou? Maar wil je wel hout in je interieur? Dan zijn meubelen van hout, de uitkomst voor jou. Je kunt een hele woonserie toepassen, maar ook heel subtiel enkel een eettafel van massief hout.



Hout in een wit interieur

Is wit jouw basis in huis? Heerlijk zo heb je altijd veel licht. Veel wit kan ook al snel kil, steriel of klinisch aanvoelen. Dit doorbreek je met houten elementen zoals woonaccessoires of meubelen toe te passen. Wil je het toch ‘licht’ houden; kies dan voor een licht gekleurde houtsoort of geef zelf het hout een white wash behandeling.

Hout in een kleurrijk interieur

Ook in een kleurrijk interieur mag hout niet ontbreken. Wacht vind je ervan om hout te combineren met bijvoorbeeld groene muren? Zo haal je letterlijk en figuurlijk de natuur in huis. Of wat denk van de combinatie hout met de kleur okergeel? Dit vrolijkt je huis in één klap op -:).



Hout in jouw interieur?

Met hout kun je werkelijk alle kanten op. We hopen dat je met deze blog genoeg inspiratie hebt opgedaan om zelf ook hout in jouw interieur te te passen.

Nog meer inspiratie opdoen?


  • Onze voorjaarsthema 2021
    In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van nieuwe Pronto voorjaarstrends voor je interieur. We kennen allemaal denk ik wel dat we voelen dat het voorjaar wordt en dat de drang om te veranderen begint te komen. Lees je mee?
  • Musthave accessoires in de keuken!
    De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden?
  • Maak van je keuken een leefkeuken!
    Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken?
  • Stijlvol, helemaal tot rust komen! 
    Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?