Als groot liefhebber van interieur en styling is Floor van Washplate Interior altijd op zoek naar meubels en accessoires die niet alleen functioneel zijn, maar ook passen bij haar interieurstijl warm minimalism. Floor dook in de collectie van Pronto Wonen en maakte een moodboard voor jouw woonkamer en eetkamer met producten die helemaal bij haar woonstijl passen. In deze blog deelt zij haar favorieten en vertelt ze welke meubels helemaal bij haar woonstijl warm minimalism passen.

Mijn Pronto Wonen woonkamer

Van links naar rechts: opbergkast Veneta, fauteuil Bellissimo, lamp Peglio, U-vormige bank Pantini, salontafelset Pilunio, spiegel Montala, sidetable Pontini.

Creëer een warme, serene sfeer met organisch gevormde meubels

Helemaal passend bij de interieurstijl warm minimalism zijn de organische vormen, die terugkomen in meubels en accessoires. Organische vormen zijn zacht en vloeiend, en brengen variatie in een ruimte met vaak strakke en rechte lijnen. Dit voegt een speels contrast toe. Daarnaast creëren deze mooie vormen een gevoel van ruimtelijkheid. Ze openen de ruimte en voegen een luchtige sfeer toe aan jouw interieur.

De U-vormige bank Pantini past dus perfect in deze woonstijl dankzij de zachte, rondlopende contouren. Deze knapperd behoort absoluut tot één van mijn Pronto Wonen favorieten. De afgeronde hoeken en de U-vorm van deze bank dragen bij aan een gevoel van comfort en warmte. Ze nodigen je uit om zo snel mogelijk op deze bank te ploffen om een avondje Neflix ’n Chill met het hele gezin. Deze mooie bank is in vele stoffen, patronen en kleuren leverbaar en past daardoor in ieder interieur, of het nu gaat om modern, Scandinavisch, Japandi, of eclectisch. Wil je graag de warm minimalism stijl doorvoeren in jouw interieur? Kies dan voor een neutrale, zachte natuurlijke tint, zoals zand of beige. Hiermee creëer je een rustige, serene sfeer.

U-vormige bank Pantini

De fauteuil Bellissimo sluit prachtig aan bij de organische vormen van de bank en voegt een vleugje gezelligheid toe aan je interieur. Door het eigentijdse design en de lichte bekleding vormt deze fauteuil de perfecte aanvulling op de woonstijl warm minimalism. De zachte tinten zorgen voor een rustige en kalme uitstraling. Dit fijne, comfortabele stoeltje is in verschillende stoffen en kleuren verkrijgbaar waardoor het altijd matcht.

Contrast is key

In een rustig interieur met veel neutrale tinten mag een beetje contrast niet ontbreken. Goud- en messingtinten lenen zich hier heel goed voor. Het zorgt voor sfeer en warmte, zonder dat het te druk wordt. En dat is precies wat je wil in een warm minimalism interieur. De salontafelset Pilunio in vergrijsd goud voegt een vleugje glamour toe aan onze woonkamer. Het unieke design en de warme kleur maken deze set tot een echte eyecatcher binnen het warm minimalism interieur.

Salontafel set Pilunio

Ga je liever voor een tikkeltje meer stoer, dan is de salontafel Lineto een hele mooie toevoeging. Dankzij het zwarte keramisch tafelblad is het een strakke en eigentijdse keuze die zowel in onze warm minimalism woonstijl past, maar ook bij vele andere interieurstijlen. Het minimalistische ontwerp matcht goed met mijn voorkeur voor eenvoud, terwijl het keramiek een moderne touch toevoegt en de organische vormen helemaal passen bij de overige organische vormen in het interieur.

It’s all about the details

Het kiezen van het juiste meubilair lijkt vaak de belangrijkste keuze, omdat dit vaak erg bepalend is voor de uitstraling van je interieur. Maar laten we niet de accessoires en verlichting vergeten, want uiteindelijk zijn deze, soms kleine, details ontzettend bepalend voor de sfeer. Het is dus zeker weten de moeite waard om hier extra aandacht aan te besteden.

De hanglamp Peglio in smoke antiek brons is één van mijn favorieten, omdat dit een waar pronkstuk in je interieur is dat meteen de aandacht trekt. De rokerige glazen kap gecombineerd met het antiek bronzen frame zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer. Deze hanglamp is in vele vormen verkrijgbaar en is niet alleen een prachtige lichtbron, maar ook een stijlvolle toevoeging aan elk interieur. Hang hem in een hoek in de woonkamer, of boven de salontafel.

Hoge bijzettafel Pontini, messing spiegel Montala en salontafelset Pilunio

Ook als het gaat om accessoires en verlichting mogen de gouden en messing contrasttinten terugkomen in je interieur. De spiegel Montala voegt een vleugje luxe toe aan onze woonkamer.

De glans van het messing frame geeft de spiegel een tijdloze uitstraling, terwijl de spiegel zelf het natuurlijke licht reflecteert, waardoor de ruimte ruimer aanvoelt.

Door gebruik te maken van verschillende hoogtes in je interieur zorg je voor dynamiek zonder dat het rommelig oogt. De bijzettafels Pontini zijn er in hoge en lage varianten en voegen veelzijdigheid toe aan het interieur. Het slanke ontwerp past goed binnen de minimalistische principes. Perfect om mijn favoriete accessoires en echte eyecatchers in de spotlight te zetten.

Mijn Pronto Wonen eetkamer

Van links naar rechts: Eetkamerstoel Turelli, eettafel Mascaro, hanglamp Peglio, dressoir Veneta, spiegel Montala.

De belangrijkste ruimte in huis mag niet vergeten worden

De eetkamer is een essentiële ruimte in elk huis, het is dé plek om even tijd en aandacht te hebben voor elkaar. Het is niet meer alleen maar de plek waar je eet; het is een ruimte waar familie en vrienden samenkomen, waar verhalen worden gedeeld en waar herinneringen worden gemaakt. In de eetkamer ontstaan betekenisvolle gesprekken en worden relaties versterkt, waardoor het een centrale hub wordt voor sociale verbindingen in huis. Extra belangrijk om aandacht te besteden aan het creëren van een sfeer- en stijlvolle eetkamer dus. Maar hoe voeg je nou een vleugje warm minimalism toe aan jouw eetkamer? Ik laat je mijn favoriete items van de Pronto Wonen collectie zien.

Ik ben dus zo’n urenlange tafelaar. Met ons gezin, maar ook met vrienden zitten we graag in de eetkamer. Een comfortabele stoel is dus onmisbaar. De eetkamerstoel Turelli in beige is een hele stijlvolle toevoeging aan de eettafel. Dankzij het tijdloze ontwerp en de zachte kleuren brengt deze stoel een vleugje elegantie in de eetkamer. Comfortabel én stijlvol, perfect voor lange gezellige avondjes. Ook deze stoel is in verschillende stoffen en kleuren verkrijgbaar.

Eetkamerstoel Turelli en eettafel Mascaro

Bij fijne eetkamerstoelen hoort natuurlijk ook een mooie eettafel die past in het gehele interieur. Een mooie tegenhanger van alle rustige, beige tinten in het warm minimalistische interieur zijn donkere houttinten. Het zorgt voor extra contrast en warmte in je interieur en is een prachtige match met de beige eetkamerstoelen. De eettafel Mascaro met dark almond afwerking vormt het middelpunt van de eetkamer en matcht dankzij de Deens ovale vorm goed bij de overige organische elementen. En mocht je toch graag een ander tintje willen: de eettafel kan je helemaal zelf samenstellen in de winkel. Van de vorm en kleur van het tafelblad tot het onderstel.

En ook boven de eettafel mag mooie en sfeervolle verlichting niet ontbreken. De hanglamp Peglio is in verschillende modellen en in zwart en brons rookglas verkrijgbaar. Boven de eettafel staat een bredere meerdelige hanglamp prachtig, dit benadrukte de breedte van de eettafel en geeft fijne verlichting tijdens het lange tafelen.

De grenenhouten kast met glazen raampjes is inmiddels echt verleden tijd, het oog wil ook wat, dus een mooie kast is onmisbaar in de eetruimte. Het dressoir Veneta is mijn favoriet: niet alleen functioneel, maar ook heel stijlvol. Door de zwarte visgraat afwerking krijgt het dressoir een luxe en stoere uitstraling terwijl het nog steeds goed past in een minimalistisch interieur. Een echte eyecatcher in jouw eetkamer!

Dressoir Veneta

En nu.. It’s up to you 🙂

Zo zie je maar dat de meubels en accessoires van Pronto Wonen niet voor één woonstijl te vangen zijn 🙂 Mijn favoriete producten van deze woonwinkel sluiten naadloos aan bij mijn interieurstijl warm minimalism en matchen dus goed in ons interieur. Dankzij de hoeveelheid aan keuzes in stoffen, patronen en materialen kan je ieder meubelstuk helemaal laten aansluiten bij jouw wensen en vormt je interieur een prachtig stijlvol en persoonlijk geheel. Welke producten zijn jouw favoriet?

Foto’s: Pronto Wonen & Washplate Interior

Tekst: Washplate Interior