In je huis wil je graag dat alle meubels goed bij elkaar passen. Denk hierbij aan de materialen, kleuren en vormen. Wanneer je van alles en nog wat bij elkaar zet kan dit al snel als een rommeltje ogen. Rondom de televisie zijn vaak veel spullen die je wil opbergen, maar waar je geen plek voor hebt. Het juiste tv-meubel is dan ideaal! In deze blog lees je waar je op moet letten bij het aanschaffen van een tv-meubel!

Kijk naar de ruimte

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de ruimte die je hebt. Hier pas je dan ook jouw tv-meubel op aan. Ook is het goed om te kijken naar de grootte van jouw televisie. Past deze mooi op de kast? Zorg dat de tv niet het hele oppervlakte bedekt, maar houd ook ruimte over voor eventuele accessoires. Zo maak je het huiselijk en wordt dit een leuker plekje.



Welke stijl?

Zoals je net al hebt gelezen is het belangrijk om te kijken naar jouw stijl. Heb jij veel hout in huis en wil jij een natuurlijke look creëren? Dan staat een houten tv meubel erg tof in huis. Dit onderstaande meubel is bijvoorbeeld aardig breed, waardoor er veel opbergruimte is. Leg hier bijvoorbeeld de afstandsbediening en leesbladen in en zo heb je alles uit het zicht. En je hebt plek voor je toffe spulletjes.

Er zijn veel verschillende soorten kleuren hout. Kies een tint die bij jullie woonkamer past. Ben jij van de warme kleuren? Kies dan voor de bovenstaande kast. Of ga jij liever voor een koele tint? Dan staat deze onderstaande kast erg mooi!



Open of een dichte kast?

Het is goed om te kijken naar welk type kast bij jou past. Welke kleur, vorm en materiaal spreekt jou aan? Maar daarnaast kun je ook kiezen tussen een open en een dichte kast. Heb jij veel spullen die jij liever niet in het zicht wil hebben? Kies dan voor een dichte kast. Voor een leuk effect kun je ook kiezen voor een dichte kast, waarbij een klein gedeelte open is. Hier kun je bijvoorbeeld leuke foto’s, een plantje of een kaarsje neerzetten.

Finishing touch

Om een tv meubel helemaal af te maken kun je op de kast mooie accessoires plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een leuk plantje, kaartje of beeldje. Maak het persoonlijk! Misschien heb je nog een bijzonder cadeautje wat je daar neer kunt leggen? Wees creatief en zorg dat het een kast wordt met mooie herinneringen. En, nog een tip: als je de tv boven de kast zou hangen, heb je nog meer plek voor leuke woonaccessoires!

Welk tv-meubel is jouw favoriet?

Nog meer inspiratie opdoen?


  • Onze voorjaarsthema 2021
    In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van nieuwe Pronto voorjaarstrends voor je interieur. We kennen allemaal denk ik wel dat we voelen dat het voorjaar wordt en dat de drang om te veranderen begint te komen. Lees je mee?
  • Musthave accessoires in de keuken!
    De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden?
  • Maak van je keuken een leefkeuken!
    Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken?
  • Stijlvol, helemaal tot rust komen! 
    Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?