Als ik mocht kiezen en vooral een oneindig budget zou hebben, dan zou ik het liefst een grote, oude boerderij kopen en deze helemaal opknappen… Dan uiteraard wel mét behoud van karakteristieke details. Zie je het ook voor je? Van die prachtige houten balken aan het plafond, een gave brick wall en natuurlijk alle ruimte. We moeten blijven dromen, toch?!

Tijd voor inspiratie!

Oke, helaas is dit voor nu niet haalbaar… daarom ben ik op zoek gegaan naar meubels en woonaccessoires die ervoor zorgen dat je wel een mooie, karakteristieke uitstraling kunt creëren in je eigen huis! Hopelijk kan ik jou hiermee inspireren. Of misschien woon jij wel in mijn droomhuis en ben je op zoek naar meubels die hier goed in passen. Kortom: tijd voor inspiratie!



Handige tips

Om te beginnen heb ik eerst een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Deze kun je ook toepassen op je eigen interieur om meer karakter te geven aan jouw interieur!

  • Kies voor woonaccessoires met een verhaal: bijvoorbeeld van vakanties of erfstukken van familie;
  • Ga voor meubels met een robuuste look: bijvoorbeeld een stoere eettafel of juist een mooie leren bank. Zorg wel voor contrast. Kies je voor een opvallende eettafel? Hou de eetkamerstoelen dan wat rustiger.
  • Werk de hoogte in: kies eens voor een hoge kast in plaats van bijvoorbeeld een lage kast. Zet ernaast een grote/hoge plant en je hebt een prachtig plaatje!
  • Geen stoere brick wall? Kies dan voor een mooi behang!

Welke meubels kies je?

Wat ik hiervoor al aangaf, raad ik aan om te kiezen voor de juiste combinatie. Heb je een drukke, opvallende muur? Kies dan voor een neutrale bank. Op deze bank kan je dan wel weer kleur laten terugkomen door middel van leuke sierkussens.

Dat geldt uiteraard ook voor de kleuren van meubels. Een donkere muur? Kies dan voor een lichtere kast ervoor, zoals het tv-meubel hieronder!



Combineer woonaccessoires

Aan het begin van deze blog gaf ik een aantal tips, waaronder het toevoegen van leuke woonaccessoires aan je interieur. Bijvoorbeeld die je op vakantie hebt gekocht of die je hebt gekregen van een oma. Daarnaast kun je natuurlijk ook leuke woonaccessoires kopen! Een leuke vaas, spiegel of een plant. Het is maar net wat past bij jou!

Naast leuke woonaccessoires is verlichting ook belangrijk. Een stoere hanglamp boven de eettafel geeft ook veel karakter en een mooie sfeer. De onderstaande lamp spreekt me erg aan en ik vind het mooi staan boven een rechthoekige tafel. Vind je ook niet?

Ik ben benieuwd hoe jij je interieur meer karakter geeft! Hopelijk heb ik je met deze blog in ieder geval kunnen inspireren. Liefs!

Nog meer inspiratie opdoen?


  • Onze voorjaarsthema 2021
    In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van nieuwe Pronto voorjaarstrends voor je interieur. We kennen allemaal denk ik wel dat we voelen dat het voorjaar wordt en dat de drang om te veranderen begint te komen. Lees je mee?
  • Musthave accessoires in de keuken!
    De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden?
  • Maak van je keuken een leefkeuken!
    Geniet jij ook zo van je prachtige keuken in huis? De leefkeuken the place to be waar je graag met iedereen samenkomt. Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt. Maar hoe creëer je een leefkeuken?
  • Stijlvol, helemaal tot rust komen! 
    Neem jij tijd om tot rust te komen? Voor iedereen heeft tot rust komen een andere betekenis en een andere invulling. Een plek in huis waar je even volledig kunt ontspannen is dan zeker erg fijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat zo’n ‘ontspanplek’ ook stijlvol is?