Glazen salontafel

Een glazen salontafel geeft de zithoek een moderne en strakke uitstraling. Het belangrijkste voordeel van een glazen salontafel ten opzichte van een houten salontafel, is dat glas eenvoudig schoon te houden is en hierdoor minder gevoelig is voor vocht en warmte. Wel kunnen op ten duur krassen in de glasplaat komen, deze zijn echter in de meeste gevallen eenvoudig te verwijderen door de glasplaat te polijsten.

De vocht- en hittebestendige eigenschappen, en het feit dat glas eenvoudig schoon te houden is, maakt glas een perfect materiaal voor een salontafel. Bekijk hier ons assortiment salontafels.

Gehard glas voor een lange levensduur

Bij glazen salontafels wordt gebruik gemaakt van gehard glas. Dit houdt in dat het glas meer stevigheid biedt en minder kans heeft op scheuren of breken dan een gewone glasplaat. Gehard glas in een salontafel wordt vaak gecombineerd met een RVS onderstel. Deze twee moderne materialen zorgen ervoor dat de glazen salontafel een ideale aanvulling is voor een modern interieur.

Glas kan ook gebruikt worden in combinatie met een houten salontafel, hier wordt een glasplaat bovenop het houten tafelblad geplaatst waardoor de tafel wel zijn klassieke houten uitstraling behoudt, maar toch eenvoudig schoon te houden is.

Bekijk onze collectie online of in de winkels

Op onze website vind je een voorselectie van onze collectie glazen salontafels. Om onze complete collectie salontafels te bekijken ben je van harte welkom in één van onze meubelwinkels. Hier kun je zelf onze modellen bekijken en meer te weten komen over de verschillende mogelijkheden van een glazen salontafel.