Toon alle producten

Toon alle producten

Ronde eettafel

Houd jij van gezellige lange avonden aan tafel met familie of vrienden? Of wil je een mooie centrale plek creëren in huis? Kies dan voor een ronde eettafel. Die zorgt gegarandeerd voor extra sfeer. Bekijk onze uitgebreide collectie direct online of laat je inspireren in onze woonwinkels.

17 producten

Geen verdere producten.

Waarom Rond altijd past

De eettafel is in ieder huis het centrale punt, een plek waar we veel tijd doorbrengen. 's Ochtends ontbijten we er en lezen we de krant, bij het diner nemen we de dag door en 's avonds laat wordt er geborreld. Het is daarom belangrijk dat de eettafel die je kiest, past bij de inrichting van je huis en een goed aansluit op jouw wensen. Ook al kan je eigenlijk niets fout doen met een ronde eettafel, die past namelijk in iedere woning en bij elk interieur.

Voordelen van een ronde eettafel

De ronde vorm zorgt voor meer overzicht en onderling oogcontact, waardoor de tafel een positief effect heeft op de gesprekken. Niet voor niets is de ronde eettafel mateloos populair en zie je vaak grote gezelschappen aan ronde tafels in restaurants. Of je nou een grote of kleine kamer hebt, met een ronde eetkamertafel benut je de ruimte altijd optimaal en richt je een gezellige eethoek in. Heb je een aantal kinderen in huis rondlopen? Dan ben je met een ronde eettafel ook meteen af van de gevaarlijke hoeken die een rechthoekige tafel hebben. Win-win!

Tips voor een ronde eetkamertafel

We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet om je een handje te helpen bij het maken van de juiste keuze. Heb je een licht interieur, dan past een licht houten eettafel daar perfect bij. Of zorg juist voor een sterk contrast met een donkere tint, bijvoorbeeld een zwarte ronde eettafel. Dit principe kun je ook andersom toepassen, dus aan een donkere eetkamer een lichtgekleurde tafel toevoegen. Om de centrale plek in huis nog meer sfeer te geven, is het ook mooi om een vloerkleed onder de tafel te leggen.

Verschillende ronde eettafels

Online en in onze winkels vind je meerdere soorten ronde eettafels. Ons assortiment bestaat uit tafels van verschillende houtkleuren. Daarnaast verschillen de ronde eettafels van onderstel, formaat en - uiteraard - in prijs. Heb je vaak grote groepen vrienden of familie over de vloer? Dan is een ovale eettafel misschien ook wel een interessante optie voor jou. Daarmee haal je niet alleen een echte eyecatcher in huis, maar schuif je ook nog eens heel eenvoudig extra eetkamerstoelen aan.

Bijpassende eetkamerstoelen

Ook voor stoelen die passen bij de ronde eetkamertafel kan je bij Pronto Wonen terecht. Een mooie stoel is net zo belangrijk voor de sfeer in de kamer als de ronde tafel zelf. Bovendien wil je comfortabel zitten als je veel tijd doorbrengt aan de eettafel.

Shop ronde eettafels online of in onze woonwinkels

Al onze ronde eettafels staan in onze webshop. Ook zijn ze te bekijken in de woonwinkels. Daar ben je altijd van harte welkom om de gehele collectie in alle rust te bekijken. Bovendien staan onze interieurspecialisten voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Heb je bijvoorbeeld hulp nodig of wil je advies over een ronde eettafel? Kom dan gerust langs of neem contact met ons op.